fbpx

Comisarul Radu Gavriș obține 5.000 euro daune morale de la Dumitru Coarnă, fost președinte al SNPPC

Tribunalul București a admis în parte acțiunea în răspundere civilă delictuală intentată de către adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriș, împotriva deputatului Demitru Coarnă, care a avut funcția de președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor şi Personalului Contractual.

Solutia pe scurt: ”Admite în parte actiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5.000 euro, echivalent în lei la data plătii, reprezentând daune morale. Obligă pârâtul să publice pe cheltuiala sa prezenta hotărâre, la data rămânerii definitive, în ziarele „Adevărul”, „Libertatea” sau „Gazeta Sporturilor”, precum şi pe pagina de internet a Sindicatului National al Politistilor şi Personalului Contractual (SNPPC). Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamat a sumei de 4120 lei cheltuieli de judecată efectuate în cauză. Cu drept de apel în termen de 30 de la comunicare (se depune la Tribunalul Bucureşti). Pronuntată azi, 23.04.2021, prin punerea solutiei la dispozitia părtilor de către grefa instantei.”

Agerpres relatează că Radu Gavriş l-a dat în judecată pe deputatul Dumitru Coarnă (foto), cerându-i daune morale de 50.000 de euro, pe motiv că fostul sindicalist l-a denigrat în presă, în contextul scandalului legat de înmormântarea interlopului Emi Pian.

La sfîrșitul anului trecut aceeași instanță, pe calea ordonanței președințiale admisă în parte în apel, i-a interzis deputatului Coarnă să mai facă declarații publice cu privire la comisarul Gavriș până la soluționarea dosarului referitor la răspunderea civilă delictuală

Solutia pe scurt: ” Obligă pârâtul ca până la soluționarea definitivă a dosarului nr.(…), să nu mai facă nicio declarație publică referitoare la reclamant în legătură cu faptele ce formează obiectul cererii de chemare în judecată în dosarul nr. (…). Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 2000 lei, cheltuieli de judecată, cu aplicarea art. 451 alin. 2 NCPC. Obligă intimatul la plata către apelant a sumei de 1500 lei, cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei azi,11.12.2020.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns