fbpx

Colțescu și-a ales un avocat spaniol în procedura extraodinară deschisă de UEFA

Avocatul catalan ales de Colțescu este specializat în litigii sportive și a reprezentat atât sportivi cât și cluburi sau federații sportive.

După întâmplarea de miercuri de pe stadionul Parc des Princes, când cel de-al patrulea oficial, Sebastian Constantin Coltesu, l-a numit negru pe un jucător, în timpul unei conversații cu Ovidiu Hațegan, UEFA a oficializat deschiderea unei proceduri extraordinare, relatează presa spaniolă.

Comentariul a fost auzit de către Pierre Webó, al doilea antrenor turc al lui Basaksehir, acesta fiind și cel care a provocat retragerea de pe teren împreună cu jucătorii PSG și ulterior suspendarea meciului.

Conform sursei citate, deschiderea acestei proceduri extraordinare a UEFA implică numirea unui instructor extern care va studia cazul, chemându-i la decalarții pe cei pe care îi consideră pertinenți urmând ca mai apoi să trimită propunerea sa de sancțiune, Comitetului de etică și disciplină al UEFA.

Care este sancțiunea pe care o poate suporta Colțescu dacă în urma procedurii va fi socotit vinovat:

Reglementările prevăd la articolul 14 din Codulul disciplinar, că „orice persoană prevăzută în articolul 3 care insultă demnitatea umană a unei persoane sau a unui grup de persoane, în orice circumstanță,  inclusiv culoarea pielii, rasa, religia, originea etnică, sex sau orientarea sexuală, va suporta o suspendare de cel puțin zece jocuri sau o anumită perioadă de timp sau altă sancțiune adecvată ”, relatează aceeași sursă.

După cum a aflat ziarul spaniol, arbitrul român va fi apărat și reprezentat pe parcursul acestei proceduri de un avocat spaniol, respectiv catalanul – stabilit la Valencia – Josep Vandellós care va apăra interesele lui Colțescu atât în ​​procedura UEFA, în primă instanță, cât și înaintea recursului, precum și în cazul în care litigiul se încheie în TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv).

Vandellós, din cadrul biroului de avocatură ,,Vandellos SPORTS Law” a asistat un număr mare de sportivi, federații sportive, cluburi și antrenori. Mai mult, acesta a fost avocatul antrenorului spaniol Lopez Caro în litigiul său cu Vaslui atunci când, în 2010, clubul a încetat să îi plătească antrenorului salariul integral, achitându-i doar o parte.

Avocatul Vandellos va gestiona o procedură care va fi în centrul atenției fotbalului datorită naturii rasiste pe care ar putea să o aibă cuvintele arbitrului român, ținând cont de politica UEFA în această privivință, afirmă cotidianul citat.

În fine, publicația citată apreciază că hotărârea ce se va da în cazul lui Colțescu va reprezenta un precedent, indiferent de soluția ce se va da.

Comments

comentarii

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 189 de cazuri COVID-19 la Cluj. Rata de incidență a ajuns la 3,54.... Citește mai mult
CFR Călători a anunțat că alte 34 de trenuri Inter-Regio vor deveni Regio-Expres de la 1 aprilie. Prețul unui bilet va fi mult mai ieftin.... Citește mai mult
Horoscop 7 martie 2021. Taurii nu vor să comunice despre problemele lor. Balanțele sunt o sursă de energie pozitivă.... Citește mai mult
Locuirea în municipiul Cluj-Napoca a fost tema celei mai recente dezbateri publice a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).... Citește mai mult

Lasă un răspuns