fbpx

Cine a vândut laguna albastră din Cluj și vinde cinema Favorit. INFOGRAFIE

Lacul Laguna Albastră, un loc unic, dar neamenajat din Cluj, a fost vândut de un grup de oameni de afaceri discreți. Clujust.ro îi scoate la iveală și arată afacerile pe care le mai dețin, una dintre ele foarte cunoscută în Cluj. Aceeași asociere vinde și cel mai vechi cinematograf din Cluj-Napoca, Favorit.

Oamenii de afaceri despre care vorbim sunt atât de discreți încât că numele societății lor a dispărut din unele articole de presă care anunțau vânzarea lacului Laguna Albastră din comuna Aghireșu, județul Cluj. Societatea se numește TI Trust Invest, iar pe site-ul propriu are scoase la vânzare numeroase terenuri și imobile. Anunțul privind vânzarea lagunei albastre a fost publicat pe OLX.ro

laguna albastra olx”Ideal pentru investitori. Vindem Laguna Albastra de langa Aghires – 24ha. Lacul este spectaculos, apa având o culoare de un albastru precum cerul. Laguna Albastră, aşa cum a fost denumit lacul, este străjuită de pietre calcaroase gălbui şi tufişuri de papură de un verde crud, ceea ce îi conferă locului un aspect deosebit si unic in Romania.  Situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, lacul este vizitat de sute de turisti pe timpul verii. Noul PUG al localitati Aghires este in aprobare, urmand ca toata suprafata terenului sa intre in intravilan. La Lacul Laguna Albastră se poate ajunge pe două trasee: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Căpuş – Gârbău – Aghireş Fabrici.”, scria în anunț. Prețul 290.000 de euro. 

Contactat de Clujust.ro, reprezentantul Trust Invest, Vlad Căpușan, a spus că anunțul privind laguna nu mai este de actualitate, căci s-a vândut. Aceasta nu precizat cine este cumpărătorul, invocând clauza de confidențialitate din contract.

Primarul comunei Aghireșu, Sorinel Lehene, ne-a explicat cum a ajuns laguna la Trust Invest. ”A fost o licitație prin 2008. Terenul a aparținut comunei, dar era trecut pășune, nu apare lac în evidențe. Lacul a apărut în urma excavărilor de la eploatarea minieră. Am vândut terenul pentru că se depozitau desșuri, venea Garda de Mediu și de aplica amenzi. În continuu eram verificați. Neavând posibilitate să amenajăm, nu este nici apă potabilă în zonă, am vândut”, a spus primarul. Potrivit acestuia,  prețul a fost de peste 100.000 euro.

În societatea TI Trust Invest sunt asociați Nicolae și Camelia Căpușan, Beniamin Fărăgău și Marius Hârț-Foia, fost șef al companiei Clujana și fost membru PPCD. TI Trust Invest este asociată alte trei societăți: Opal Construct, Sunset Tour Inn și Sungarden Resort SRL, care deține complexul Sungarden Golf & Spa Resort din comuna Baciu. Sungarden Resort este adminstrată de Marius Hârț Foia.

Nicolae Căpușan mai este asociat sau acționar în Opal Construct, Olimpia SA, Euro Hunter și Sunfish SRL, ultimele două firme având ca obiect de activitate ”acvacultură în ape dulci”

ti trust invest asociati
Infografie realizată cu sprijinul partenerului Termene.ro

TI Trust Invest are de vânzare și clădirea fostului cinema Favorit, la prețul de 340.000 de euro. Potrivit reprezentantului firmei, Vlad Căpușan, anunțul este încă valabil.

”Cinematograf Favorit face parte din Palatul Urania de pe strada Horea nr. 4. Spatiul este compus din sala de proiectii – 7m inaltime (300mp) -Open Space, 3 birouri si o loja la etaj, 2 bai la demisol si subsolul care se intinde pe sub sala de proiectii.  Momentan spatiul a fost curatat si deratizat. Spatiul are intrari multiple direct din strada Horea nr 4 dar si din curtea interoara a Palatului Urania. Spatiul e ideal pentru club, sala de evenimente, cazino, restaurant, pub, sala de fitness, s.a.”, se arată în anunțul de pe OLX.

cinema favoritFavorit este cel mai vechi cinematograf din Transilvania și una dintre locațiile emblematice ale Clujului. Aici se rulau primele filme mute din Cluj-Napoca, în perioada 1913-1920.  Cinematograful a fost deschis în 1910, o dată cu darea în folosință a palatului Urania în incinta căruia funcționa. Clădirea, construită în stil secession austriac de arhitectul Geza Kappeter, avea 17 apartamente, 10 spații comerciale și cinematograful cu 400 de locuri. În 1964 cinematograful Urania a fost rebotezat “23 august” iar după Revoluție a fost din nou rebotezat, cu denumirea cunoscută azi, “Favorit”. În 2009 cinematograful a intrat în patrimoniul Primăriei Cluj-Napoca o dată cu alte trei cinematografe – Dacia din Mănăștur, Mărăști și Victoria, iar la începutul anului trecut acesta a ajuns în patrimoniul unei firmei private, Trust Invest.

Comments

comentarii

Franța este în alertă maximă în faţa ameninţării cu atentate, înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Paris.... Citește mai mult
Percheziții în Turda, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de fals și înșelăciune.... Citește mai mult

Lasă un răspuns