fbpx

Cherecheș rămâne cu condamnarea. Contestația în anulare a fost respinsă

Un complet de la Curtea de Apel Cluj a respins contestația în anulare (cale extraordinară de atac) cu care fostul primar Cătălin Cherecheș decizia definitivă de condamnare la 5 ani de închisoare.

Soluția pe scurt: ”In temeiul art. 475 Cod procedura penala, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care incepe sa curga termenul de prescriptie a raspunderii penale in cazul infractiunii unice de luare de mita prevazute de art. 289 Cod penal, in ipoteza in care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalitati alternative ale elementului material.

In temeiul art. 432 Cod procedura penala, respinge ca neintemeiata contestatia in anulare formulata de contestatorul-condamnat C.C., impotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronuntata de Curtea de Apel Cluj in dosarul nr. 2537/117/2016.

In temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen., obliga contestatorul la plata catre stat a sumei de 800 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare.

Definitiva.

Pronuntata azi, 18 martie 2024, prin punerea la dispozitia contestatorului si a procurorului, prin mijlocirea grefei Curtii.”

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns