Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » CFR-iștii și-au luat medicamentele de la un fost președinte al ”U” Cluj

CFR-iștii și-au luat medicamentele de la un fost președinte al ”U” Cluj

Clubul de fotbal CFR a cumpărat medicamentele pentru jucători și staff de la două farmacii deținute prin rude și apropiați de fostul rector al UMF Cluj, Marius Bojiță, care fost și președintele ”U” Cluj în trecut.

farmacia tesaTabelul preliminar al creditorilor societății Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA arată că reprezentanții clubului acceptă că au datorii de 200.000 de lei către doi furnizori de medicamente: Farmacia TESA SRL, afiliată Ropharma,- 159.205 lei și  IVB Invest SRL – 41.228 lei. Ce au în comun cele două firme? Pe fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie, Marius Traian Bojiță, care a fost președintele clubul de fotbal ”U” Cluj în 2004 și care este un susținător al acestei echipe. Tocmai farmaciile lui au fost alese de cei de la CFR pentru a-și procura medicamentele.

În firma Farmacia Tesa SRL sunt asociați soția profesorului, Mihaela Bojiță, mai tinerii Adrian și Carmen Bojiță și compania Ropharma. În Cluj-Napoca există trei farmacii Tesa, care funcționează din 2011 sub brandul Ropharma. În 2012, numele lui Marius Bojiţă a fost implicat într-un scandal legat de modul în care era distribuit în farmacii medicamentul Euthyrox, necesar bolnavilor cu afecţiuni ale glandei tiroide. În plina criză a acestor medicamente, farmaciile “Tesa”, deţinute de familia lui Marius Bojiţă, erau singurele care livrau Euthyrox în judeţul Cluj.

bojitaPersonaj controversat, Marius Bojiţă a fost numit, în 2005, membru în Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, de către ministrul Sănătăţii de la acea vreme, Mircea Cinteză. Potrivit unui articol din Ziua de Cluj, semnat de Alin Golban și preluat de Hotnews.ro, Marius Bojiţă s-ar fi aflat în incompatibilitate, pentru că deţinea părţi sociale ale unor firme din domeniul farmaceutic. Mai mult, acesta ar fi omis să treacă  participaţile în declaraţiile de avere şi de interese.

In cadrul firmei IVB Invest, ce are ca obiect de activitate ”Comerț cu amanuntul al produselor farmaceutice in magazine specializate”, Bojiță era asociat la momentul când era și la Agenția Medicamentului. În firmă mai erau asociați Cristina Adela Iuga, administrator si asociat majoritar cu 65%, si Michael Vartic, cu 10 procente. Iuga a fost doctoranda profesorului Bojiță, care a fost unic coordonator stiintific al tezei sale de doctorat.

În ianuarie 2013, Cristina Iuga a devenit unic asociat al firmei IVB, prin cesiunea părților sociale de către Bojiță și Vartic, așa cum arată documentul din Monitorul Oficial al României.

cesiune bojita - iuga

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina