fbpx

Cerere de recuzare a expertului în cazul Măceșului, respinsă

Cererea de recuzare a expertului desemnat să refacă expertiza în procesul vestitului caz urbanistic de pe strada Măceșului a fost respinsă. Reclamanții nemulțumiți de blocurile începute pe stradă, prin avocații lor, au fost cei care au cerut un alt expert.

După doi ani de la înregistrarea cauzei la Tribunalul Cluj, în procesul străzii Măceșului, strămutat la Tribunalul Maramureș, se va reface expertiza tehnică de către același expert Ildiko Mitru, a cărui primă expertiză a fost anulată pe motive procedurale.

La termenul din 8 februarie, instanța maramureșeană a hotărât: ”Respinge exceptia tardivitatii cererii de recuzare, invocata de catre pârâta SC Synesis Development SRL. Respinge cererea de recuzare a expertului desemnat în cauza, formulata de catre reclamantii Suciu Bogdan Pavel, Indreica Claudia, Talos Dan Aurelian, Bârca Vitalie, Mocean Crina Maria, Bilc Adrian Viorel, Soporan Mihaila, Tamas Pavel, Filep Ioan, Chis Alexandru, Paslaru Monica Ioana, Udvar Ildiko Gyongyike, Renne Zsuzsanna, Ispas Marin, Sasca Teodor, Ban Alexandru, Ban Oana, Ursan Daniel Vasile, Dragomir Liviu Andrei, Miron Alexa, Simion Aurel, Ursan Teodora Andreea, Dragomir Veronica Alina, Elek Levente, Paslaru Mihaela Adina, Paslaru Voicu, Revnic Gavril, Pop Ana Maria, Pop Adin Sorin, Urs Emil, Pojar Lorena, Crisan Vlad Georgel, Caciula Radu, Tuluc Ioan, Romocea Ioana Rita, Basso Ioana, Marginean Maria Mihaela, Dumitru Iuliana Elena Theodora, Stirban Lucian Marcel, Puica Dan Florin Constantin, Nistor Sorin, toti cu domiciliul procesual ales la SCA „Revnic si Asociatii” în Cluj-Napoca, Elek Levente cu domiciliul procesual ales la SCA Stegaroiu si asociatii si intervenienta Asociatia Pentru Protectia Urbanistica a Strazii Macesului cu sediul procesual ales la SCA „Revnic si Asociatii”. Cu drept de recurs odata cu fondul. ”

Locuitorii reclamanți au cerut, prin avocați, alt expert deoarece Mitru și-a spus deja punctul de vedere și nu a fost în favoarea lor. ”S-a efectuat o expertiză de doamna expert din Baia Mare, care s-a anulat pentru motive de ordin procedural. S-a dispus refacerea expertizei, tot dânsa fiind numită. Aceasta deja și-a spus părerea și e evident că are o anumită părere. Expertiza era incompletă, nu răspundea la multe întrebării și un pic părtinitoare”, a spus avocatul Călin Stegăroiu pentru Clujust.ro.

Litigiul urbanistic de pe strada Măcelului este poate cel mai cunoscut din Cluj, după ce în urmă cu doi ani, oamenii au protestat cu mașinile pe stradă și au înființat Asociația pentru Protejarea Urbanistică a Străzii Măceșului, care între timp s-a extins la Asociația pentru Protecția Urbanistică a Clujului. Aceasta lucrează cu casa de avocatură Revnic și Asociații, Radu Revnic fiind membru fondator al asociației.

Comments

comentarii

Universitatea Cluj va juca, sâmbătă, 13 aprilie, contra echipei Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out-ul Superligii.... Citește mai mult
Ceaiul negru, unul dintre cele mai apreciate și consumate băuturi din întreaga lume, nu oferă doar o pauză plăcută, ci și o serie de beneficii pentru sănătatea noastră.... Citește mai mult

Lasă un răspuns