fbpx

CEDO a fost sesizată cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 impusă personalului medical din Grecia

CEDO a respins cererile de măsuri provizorii în ceea ce privește legea elenă privind vaccinarea obligatorie a personalului din sectorul sănătății împotriva Covid-19.

La 2 septembrie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a primit două cereri împotriva Greciei, depuse de 30 de cadre medicale care lucrează independent sau în instituții de sănătate publică.

În temeiul articolului 2 (dreptul la viață), al articolului 3 (interzicerea tratamentelor inumane sau degradante), al articolului 4 (interzicerea sclaviei și a muncii forțate), al articolului 5 (dreptul la libertate și securitate), al articolului 6 (dreptul la un proces echitabil), al articolului 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie) și al articolului 14 (interzicerea discriminării) din Convenția europeană a drepturilor omului, solicitanții se plâng de dispozițiile articolului 206 din Legea nr.4820/2021 care impun vaccinarea obligatorie a profesioniștilor din sectorul sănătății împotriva Covid-19 ca o condiție pentru a-și putea exercita în continuare ocupația.

Reclamanții au solicitat, de asemenea, Curții să aplice măsuri provizorii (articolul 39 din Regulamentul Curții) și să  suspende  imediat aplicarea legii.

La 7 septembrie 2021, Curtea a decis să respingă cererile de măsuri provizorii, considerând că acestea nu intră în domeniul de aplicare al articolului 39 (măsuri provizorii). Decizia a fost luată de judecătorul de serviciu responsabil cu măsurile provizorii.

Curtea a subliniat că măsurile prevăzute la articolul 39 din Regulamentul Curții sunt soluționate în cadrul unei proceduri în fața Curții, fără a aduce atingere unor decizii ulterioare privind admisibilitatea sau fondul cauzei. Tribunalul nu acordă astfel de cereri decât în mod excepțional, în cazul în care reclamanții s-ar confrunta cu un risc real de prejudiciu ireversibil.

Cererile sunt în prezent pendinte în fața Curții și au fost înregistrate sub următoarele numere:

Cererea nr.43375/21 (Kakaletri  și alții împotriva Greciei), depusă de 24 de reclamanți, dintre care 18 sunt medici independenți și șase sunt angajați în instituții medicale publice;

Cererea nr.43910/21 (Theofanopoulou  și alții împotriva Greciei), depusă de șase angajați din sectorul public care lucrează în instituții medicale publice (medici/asistent medical/paramedic).

Comments

comentarii

Pentru patru zodii, luna aprilie urmează să fie memorabilă, cu schimbări majore pe toate planurile.... Citește mai mult
Vremea se va încălzi în toată țara, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii martie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns