fbpx

Ce spune o cunoscută avocată după ce a fost la penitenciar în vizită la Robert Roșu

Avocata Silvia Uscov, foarte activă și urmărită pe rețelele sociale, a fost, astăzi, în vizită la penitenciar la colegul ei de breaslă condamnat, Robert Roșu, pe care nu îl cunoștea personal.

Avocata Uscov le recomandă judecătorilor din penal să mearge din când în când la penitenciar să vadă unde trimit condamnații.

”Nu era prima dată când mergeam în vizită („grefă”, așa se numește vizita avocaților), dar de fiecare dată e apăsătoare. Nu pot să nu mă întreb dacă judecătorii din completele penale se mai duc din când în când în vizită la penitenciar ca să știe și unde îi trimit pe cei cu numele aflate pe coperta unui dosar. De asemenea, îmi amintesc cu jind cum povestea un alt coleg avocat că a fost în vizită la un penitenciar în Franța și de faptul că nu a fost obligat, spre exemplu, să își lase toate lucrurile la intrare. Pesemne, în Franța avocatul nu este privit ca vreun infractor.”, scris avocata într-o postare pe Facebook.

Aceasta nu a destăinuit tot ce a vorbit cu Robert Roșu, dar spune că i-a confirmat lucruri pe care le auzise, dar nu le crezuse.

”Nu îl cunoșteam pe Robert decât prin prisma relatărilor colegilor lui și a actelor procesuale întocmite în dosarul în care a fost condamnat. Dar m-am bucurat să regăsesc un coleg avocat demn, cum bine scria Florentin, cu care am putut discuta despre drept, istoria familiei regale, dar și despre solidaritatea colegilor, de care a aflat prin intermediul numeroaselor vizite pe care le-a primit de la colegi pe care îi cunoștea sau nu, precum și din postările voastre de pe Facebook, articole de presă etc., pe care Ileana i le-a printat și i le-a dus acolo.

Nu o să intru în detaliile conversației noastre și o să mă folosesc de secretul profesional al relației avocat-client, dar, de fapt, prefer să rămână anumite lucruri spuse doar de el la momentul potrivit. Ce pot spune eu e că am crezut că nu o să mai rămân surprinsă după ce am citit relatările lui Florentin despre abuzurile din acest dosar, dar iată că astăzi Robert m-a contrazis și, cumva, mi-a confirmat lucruri despre care presa scria în cazul altora și pe care nu le-am crezut. Bunul meu simț juridic le refuza.”, a povestit Silvia Uscov.

”Acum am înțeles mai bine de ce colegii lui vorbesc așa frumos despre el, atât ca om, cât și ca profesionist. Într-adevăr, merită!”, a scris în încheiere avocata-influencer din Baroul București.

Comments

comentarii

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision. Roxen spune că această piesă este una extrem de personală, dar se bucură că juriul a ales această piesă, pentru că are energia necesară.... Citește mai mult
Horoscop 5 martie 2021. Află ce zodie poate primi noi oferte de colaborare și cine trebuie să aibă mai multă grijă de sănătate.... Citește mai mult
Emil Boc este dezamăgit deoarece noul prefect de Cluj face parte din UDMR și nu PNL. Primarul este interesat ca noul prefect să respecte toate simbolurile naționale și spune că nu va accepta nici „cel mai mic derapaj”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns