fbpx

Ce spune noul președinte CSM despre OUG-ul privind completurile de apel

Noul presedinte CSM, Bogdan Mateescu, a transmis ca prin OUG-ul adoptat azi s-a castigat timp necesar pentru a se dezbate daca e sau nu necesara modificarea completurilor de apel, de la 2 la 3 judecatori.

“Salut adoptarea astazi a OUG privind prorogarea termenului de intrare in vigoare a dispozitiei legale care prevede compunerea completurilor de apel din trei judecatori.

Intrarea in vigoare a acestei dispozitii legale ar fi produs mari dezechilibre in functionarea tribunalelor si curtilor de apel.

Reamintesc ca CSM a acordat aviz pozitiv proiectului de OUG cu unanimitatea voturilor valabil exprimate.

De altfel, Consiliul a solicitat in nenumarate randuri o interventie de ordin legislativ de urgenta si ma bucur enorm ca argumentele sale au fost ascultate.

Prin adoptarea acestei OUG, care nu modifica nimic in legile justitiei ci doar proroga un termen de intrare in vigoare a unei dispozitii legale care nu a fost niciodata in vigoare, s-a castigat un interval de timp care sa permita o dezbatere cu privire la necesitatea abrogarii acestei dispozitii.“, a postat Mateescu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina