fbpx

Ce probleme a întâmpinat la Școala de Agenți din Cluj tânărul care și-a dat demisia după 20 de zile în Poliție

Tânărul care și-a dat demisia după 20 de zile în Poliție, George Boran, povestește într-o postare pe Facebook, apărută pe pagina Sindicatului Polițiștilor din România Diamantul, greutățile de care s-a lovit în timpul școlarizării la Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj – Napoca, precum și condițiile pe care le-a descoperit după ce a fost repartizat la Secția 11 de Poliție Drajna, Postul de Poliție Ceraşu. Pentru că a demisionat, tânărul va trebuie să achite costurile școlarizării.

„Ma numesc „agent” Boran George si sunt un baiat din Caras-Severin care a fost plecat in Spania, impreuna cu familia, timp de 15 ani, adica de la varsta de trei ani.

La varsta de 18 ani am decis sa fac „minunatul pas” de a ma intoarce in Romania.

Deoarece visul meu din copilarie a fost sa devin politist, am zis ca cea mai adecvata optiune este cea de a da admitere la Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj – Napoca.

Intrucat eu nu facusem nicio clasa in Romania, timp de aproximativ sase luni am fost nevoit sa iau intensiv ore de gramatica, limba romana si engleza, iar odata pregatit, am sustinut examenul de admitere, unde am obtinut 74 de puncte. Imi amintesc ca in momentul in care am vazut la avizier ca punctajul meu, care reprezenta media ultimului admis, a fost obtinut de mai multi concurenti, am fost convins ca n-am nicio sansa sa fiu declarat admis din moment ce eu facusem studiile in Spania, iar media mea de „BAC” era irelevanta. Asta e, mi-am zis, am picat.

Am iesit din scoala si am plecat spre casa, avand 250 de km de parcurs, cu gandul ca voi da un nou examen de admitere in anul urmator.

A doua zi insa am avut parte de o surpriza. Am primit un telefon de la Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj – Napoca si mi s-a comunicat ca s-au eliberat niste locuri si am fost si eu admis. Bucuros de vestea primita, m-am urcat din nou in masina si am plecat la Cluj, pentru a mi se lua masuri pentru uniforma.

Totul a fost bine pana cand am intrat in scoala de agenti de politie si m-am lovit de bataile de joc excesive venite din partea cadrelor, de uniforma rupta si pantalonii cu gauri in loc de buzunare, care mi-au fost oferiti.

In prima luna in care am ajuns in Scoala de Agenti de Politie ni s-a cerut sa intram in IPA obligatoriu fiind nevoiti sa platim o suma de aproximativ 60 de lei. De mai multe ori ne-au fost ceruti banii pentru a cumpara vesela la cantina si pentru a repara defectele complexului scolar care pot spune cu certitudine ca nici pana acum nu au fost remediate. De exemplu, in sala de sport poate sa iti „pice” din „intamplare” o bucata de tencuiala in cap, deoarece o scoala „EUROPEANA” prevede lucrul asta, din cate se pare. Totodata, pentru a sustine tragerile in poligon am fost nevoiti sa achizitionam fiecare clasa etichete pentru a lipi tintele, adica mai 25 de lei/clasa. Ne-a fost ceruta si suma de 13 lei, pentru a sustine proba sportiva de absolvire si 5 lei pentru „Locul de parcare” al echipajului SMURD, care a supravegheat intreaga activitate, plus copierea xerox a cursurilor care a fost peste 100 lei de persoana.

Avand in vedere ca eram 300 de elevi tin sa cred ca suma pe scoala depaseste un total de 70.000 de lei. Bani pentru care nici in zi de azi nu avem siguranta ca au mers unde trebuia, deoarece nu ni s-a oferit niciodata o factura sau o chitanta pe sumele cotizate.

Tin sa spun ca ingredientele folosite in mancarea pe care o serveam la cantina erau de cea mai penibila calitate posibila, in asa hal incat mai bine de jumatate dintre elevi nu mancau la cantina, deci peste 100 de kilograme de mancare erau aruncate zilnic.

Totodata, precizez ca nu caut sa fac rau nimanui si nu pun la indoiala profesionalismul bucatarilor si a personalului angajat la cantina, deoarece ei s-au ocupat de gatit cu produsele pe care le-au avut si vreau sa clarific faptul ca nu incerc sa ii atac pe ei, ci doar doresc sa scot in evidenta faptul ca din norma de hrana, care era folosita la achizitionarea produselor, probabil pentru a face economie, conducerea scolii cumpara cele mai proaste produse cand vorbim de calitate.

Cea mai grava problema a mea a aparut atunci cand m-am intors din practica, timp in care mi-am facut un tatuaj pe picior cu o semnificatie personala, de suflet. Tatuajul consta intr-o aripa cu diferite culori, aripa pe care, cu o saptamana inainte de a sustine examenul de absolvire, in momentul in care elevii ne-am prezentat la examinarea medicala, doctorul mi-a observat-o si l-a chemat pe domnul director al Scolii de Agenti de Politie „Septimiu Muresan”, pentru a decide ce masura se va lua impotriva mea. Acesta, cand a vazut tatuajul mi-a spus ca in niciun caz nu mai pot sa sustin examenul de absolvire si ca va trebui sa mi-l scot cu sedinte laser si de-abia atunci imi va da sansa sa sustin examenul, cu urmatoarea serie de elevi ai scolii de politie, adica peste doua luni, in noiembrie 2019.

Cand m-am vazut in acea incredibila ipostaza si am realizat ca toata munca si eforturile mele timp de un an, in scoala de politie, risca sa fie in zadar, am fost nevoit sa apelez la domnul Marius Barbulescu lider al Sindicatului Politistilor „Mihai Viteazul”, pentru ai cere sprijin. Acesta a fost dispus sa ma ajute din primul moment si urmandu-i sfaturile am redactat o adresa catre conducerea Scolii de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj – Napoca, pe care am depus-o la secretariatul unitatii, cu numar de inregistrare. A doua zi am fost chemat de directorul scolii, in biroul acestuia, iar in prezenta dirigintelui meu, mi-a comunicat ca a analizat cererea mea, nu mai e nicio problema cu tatuajul, iar eu pot sa sustin examenul de absolvire. Probabil a realizat penibilul situatiei in momentul in care si-a dat seama ca nu exista baza legala pentru a-mi interzice dreptul meu de a sustine examenul de absolvire.

Pentru a se razbuna pe mine si a-mi taxa indrazneala de a apela la liderul de sindicat, domnul director, om „ambitios”, fiind intr-o ipostaza negativa, a decis sa ma trimita la o examinare psihologica, pe motiv ca modul in care am scris adresa, i s-a parut a fi unul „agresiv”, iar dansul s-a gandit „citez”: „George, tu trebuie sa te examinezi psihologic, deoarece eu tie nu pot sa iti dau pistol, fiindca esti o persoana agresiva si maine – poimaine ma impusti”.

Pana la urma nu am avut ce sa fac si a trebuit sa ma prezint la psihologul scolii ca sa fiu putin „examinat” de catre acesta, pentru linistea domnului director. Mare mi-a fost mirarea atunci cand tot de la el am aflat ca pe director l-a deranjat foarte tare faptul ca eu am apelat la Sindicatul „Mihai Viteazul” si nu felul in care m-am adresat in adresa pe care i-am inaintat-o, deoarece in nici un moment nu am fost agresiv.

Desigur, pana la urma era unicul lucru pe care il mai puteau face impotriva mea, deoarece excluderea mea din examen nu era un lucru legal. Totusi am decis sa tac si sa trec peste toata bataia de joc.”

Așteptăm un punct de vedere din partea Școlii de Agenți de Poliție.

Continuarea despre perioada de după încadrarea în muncă AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina