fbpx

Camera Deputaților a votat abrogarea pensiilor speciale ale magistraților. Sunt exceptate ale militarilor și polițiștilor.

Camera Deputaților a votat actul normativ prin care sunt abrogate pensiile speciale, inclusiv ale magistraților. Sunt exceptate pensiile speciale ale militarilor și polițiștilor.

Camera Deputaților a discutat astăzi proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale, în ședința începută la ora 14. Dintre cei 268 de deputați prezenți, au votat pentru 247 și 21 s-au abținut. Camera Deputaților este for decizional. Amintim că proiectul a fost respins inițial de Senat.

Magistrații, parlamentarii, primarii nu vor mai beneficia de pensii speciale. Singurii care își păstrează pensiile de serviciu sunt militarii și structurile din cadrul Ministerului de Interne, polițiști, pompieri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Rămân, astfel, fără pensii de serviciu: deputații și senatorii; primarii și viceprimarii, precum și președinții și vicepreședinții de Consilii Județene; judecătorii și procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor; membrii Curții Constituționale; funcționarii publici cu statut special; funcționarii publici parlamentari; membrii corpului diplomatic și consular al României; personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România.

PSD și Pro România au reclamat în mai multe rânduri că proiectul este neconstituțional și că există anumite probleme legate de eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați, potrivit Biziday.ro

Astăzi Consiliul Superior al Magistraturii a transmis că a luat act și susține necondiționat poziția exprimată de magistrați în adunările generale „în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților afectează independența și statutul acestora”. „Consiliul Superior al Magistraturii reiterează solicitarea adresată Parlamentului României în sensul renunțării la astfel de inițiative legislative și își exprimă disponibilitatea unui dialog onest, pornind de la premisa necesității de a consolida statutul de independență a magistraților judecători și procurori”, se mai arată în comunicatul transmis de instituție.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina