Călin Donca, din McLaren în duba Poliției

Călin Donca a fost arestat preventiv alături de două contabile. Ce spune avocatul milionarului

Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a milionarului influencer Călin Donca și a două contabile. Avocatul lui Donca spune că acesta ar fi deranjat anumite persoane.

Solutia pe scurt: ”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Braşov şi pe cale de consecinţă : În baza art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 alin 2, art. 226 Cpp dispune arestarea preventivă a inculpaţilor : Donca Oncioiu Călin, Buzatu Ileana-Oana, Dobre Iulia-Elena pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 şi până la data de 18.10.2023 inclusiv, pentru fiecare dintre inculpaţii indicaţi. ”

Hotărârea poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Avocatul milionarului, Bogdan Cimbru, a declarat la Antena 3 că Donca a deranjat anumite persoane și că ar fi vorba de o răzbunare. ”Nu există nicio plângere din partea celor care au investit. Clientul meu susține că asta se urmărește, un val de plângeri care să ducă la insolvența firmei. (..)

Toate investițiile s-au regăsit în 7 parcuri fotovoltaice. Problema este că aceste parcuri nu au fost autorizate, deși procedura e foarte simplă.”, a precizat avocatul.

Amintim că Donca este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.

Una din acuzații este legată de criptomoneda lansată de Donca, Solix.

”Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și  au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora  suma investiția în această monedă virtuală  poate genera câștiguri de 100  de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD.”, a precizat DIICOT.

Dintre numeroasele firme ale lui Donca, opt sunt radiate. Toate firmele mai jos.

Firme active

sursa grafic: Termene.ro

 

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns