fbpx

Afaceristul influencer Călin Donca, reținut de DIICOT. Procurorii au ridicat trei bolizi, între care noul McLaren FOTO/VIDEO

Afaceristul brașovean Călin Donca, cu sute de urmăritori pe social media datorită colecției de mașini scumpe pe care o afișează, a fost reținut de procurorii DIICOT și propus pentru arestare preventivă pentru infracțiuni economice. Procurorii au ridicat de la el trei bolizi, între care noul McLaren 765LT Spyder și limuzina electrică BMW I7.

”La  data de 18. 09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații au  constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au  înregistrat în evidențele contabile ale unor   societăți comerciale  pe care le dețineau sau controlau , documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării  bazei de calcul a impozitului pe profit si  măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă,   sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei.

De asemenea, tot prin utilizarea unor  documente false , liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de  8.337.746 de lei   pe care a folosit-o în interesul său  și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând  membrilor grupului sau  controlată  de aceștia,  iar cu restul banilor a achiziționat  bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și  au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora  suma investiția în această monedă virtuală  poate genera câștiguri de 100  de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Brașov, Dolj și Buzău fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.”, a transmis DIICOT

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

DONCA ONCIOIU CĂLIN Inculpat
BUZATU ILEANA-OANA Inculpat
DOBRE IULIA-ELENA Inculpat

Călin Donca are aproape 60.000 de urmăritori pe YouTube,  aproape 180.000 pe Instagram și 526.000 pe TikTok.

Anul acesta, sub brandul Solera X (care apare și în fotografiile de la percheziții) a inaugurat un parc fotovoltaic de mari dimensiuni.

Acum cinci zile, Călin Donca anunța pe YouTube că oferă 1 milion de euro pentru zece afaceri din România.

Comments

comentarii

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi și vânt puternic, de Sf. Andrei și 1 Decembrie, în Cluj. Zona de munte a județului intră sub avertisment de cod portocaliu de ploi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!