fbpx

Bloc din Cluj-Napoca lovit cu macaraura de pe șantierul vecin. Gaură în acoperiș FOTO

Un bloc din Cluj-Napoca, de pe locul fostei fabrici de porțelan Iris, a fost lovit, astăzi, cu macaraua de pe șantierul vecin. Constructorii vinovați sunt aceiași care au ridicat un bloc cu probleme la structura de rezistență. 

În cursul amiezii, locatarii unui bloc de pe locul fostei fabrici de porțean Iris din Cluj-Napoca au văzut cum macaraua din vecinătate trece pe deasupra clădirii și s-a auzit o bubuitură puternică. Un coflaj metalic care se montează în fundație, ce era ridicat de macara, a lovit acoperișul, dând o gaură în el.

Obiectul care a lovit acoperișul
Obiectul care a lovit acoperișul

bloc-lovit-cu-macaraua-5-copy

De asemenea, a fost rupt burlanul pentru scurgerea apel. ”Am auzit o bubuitură puternică, m-am speriat, n-am știu ce se întâmplă”, a spus proprietara apartamentului afectat.

bloc-lovit-cu-macaraua-11

După o vreme, o echipă de muncitori a urcat cu macaraua și a reparat acoperișul.

Constructorii și investitorii ”minune”

Blocul care se construiește a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca în iunie 2016 și are la bază un PUZ aprobat prin HCL 373 din 2007! Beneficiara autorizației este firma Geromed Delta SA, cu sediul în Gherla, membră a grupului Geromed, ce a privatizat fabrica de porțelan. Patronii sunt Viorel Marcel Hosu și Ioan Petric (ultimul nu apare oficial în acte), membri de vază ai comunității penticostale din Cluj-Napoca. Aceiași investitori, dar prin altă firmă, au ridicat blocul devenit ”celebru” din cauza problemelor la structura de rezistență (Detalii AICI) Constructorul-antreprenor general pe noul șantier este firma Uniraifen SRL din Bistrița, patronată de cetățeanul german Andreas Gavrilaș.

Comments

comentarii

Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult
Weekend-ul acesta se anunță a fi unul plin de evenimente pentru clujeni. De la tur ghidat prin oraș cu ocazia Dragobetelui, la piese de teatru și concerte.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!