fbpx

Baroul București: ”există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune”

Consiliul Baroului București a hotărât menținerea protestului generat de neredactarea motivării în dosarul ”Ferba Băneasa”, în care este condamnat și avocatul Robert Roșu.

”În cursul ședinței din 30.03.2021, Consiliul Baroului București a analizat situația creată prin nerespectarea termenului legal de redactare a hotărârii privind condamnarea unor avocați din Baroul București, la data de 17.12.2020, pentru activitati care au fost calificate de catre o instanță ca fiind exercitarea firească a profesiei de avocat.

Față de această împrejurare s-a dispus menținerea protestului, fără încetarea activității, cu obligația membrilor corpului profesional de a purta banderola albă pe brațul stâng în incinta instanțelor de judecată, apreciind că există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune.

Totodată, s-a decis transmiterea de sesizări prin care să se semnaleze încălcarea dreptului la apărare și riscurile pentru exercitarea independentă a profesiei de avocat, către Înalta Curte de Casație și Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Avocatul Poporului, comisiile pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României și Camera Deputaților și către organismele profesionale internaționale (CCBE, UIA, ABA).”, a transmis Baroul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina