Avocatul Vlad Hosu, fiul lui Dan Hosu: ”familia a fost la mormântul fostului inculpat ca să îi spună că a învins”

Avocatul Vlad Hosu, fiul fostului politist Dan Hosu, care a fost achitat post mortem, anunta ca va scrie despre batalia dusa in ultimii 7 ani.

”Nenikikamen

Legenda spune ca Filipide, un mesager atenian, a alergat de la câmpul de lupta de la Marathon pana la Atena, pentru a anunța victoria asupra perșilor. De îndată ce a ajuns, a spus atât: Nenikikamen (am invins). Apoi, imediat a căzut și a murit.

Vineri, 26.05.2023, Curtea de Apel București a spus ca tatal meu, Dan Hosu, este nevinovat.

Sâmbătă, 27.05.2023, familia a fost la mormântul fostului inculpat ca sa ii spună ca a învins. Sa ii spună ca, după o bătălie de 7 ani, s-a stabilit ca este nevinovat.

Ne anunțam câștigători dintre ruinele lăsate de un război in care am învățat ce înseamnă umilința si nedreptate. Ca intr-o poveste stilizata a mesagerului atenian, noi am căzut si am pierdut totul înainte sa ne putem anunța victoria.

Începând de mâine, vreme de 7 zile, voi povesti in cate o postare cum au decurs cei 7 ani. Pentru ca vreau ca povestea noastră sa ajungă peste tot, va rog sa o distribuiti.

Eu sunt Vlad Hosu si sunt mândru ca sunt fiul lui Dan Hosu.”, a postat Vlad Hosu

Acesta a publicat si un text scris de sora lui:

”Început de toamna in 2016. Început de sfârșit.

Soneria apăsată profund, bătăi in poarta și câteva țipete de voce gâtuită: “Deschide! Politia!”.
O viața întreaga el fusese de cealaltă parte a ușii.
In acel septembrie trist, tata s-a dus și a deschis poarta.
Nu înțelegea ce se întâmpla.
Nici pana la final nu a înțeles.

O ora mai târziu, in timpul percheziției, Vlad ii spunea Giorgianei: “Nu cunoaștem acuzațiile, știm sigur ca nu a făcut nimic, dar va fi reținut. Așa e mersul lucrurilor acum.” Giorgiana, care nu știa ca tocmai ce devenise “controversata procuroare Hosu”, conștientiza ca avea sa fie ofranda pe altarul proaspăt construit. Sângera, iar carnivorele erau pe aproape.

12 ore după profetia lui Vlad, Giorgiana cara o geanta cu așternuturi, schimburi și mâncare la Beciul Domnesc. O uniformă gri se zbătea sa țină niște pântece supradimensionate. Purtătorul ei, care avea ironica atribuție de a păzi accesul in clădirea in care toată lumea spera sa nu intre, o trata cu aerul superior al celui care s-ar autocaracteriza ca fiind “mai superior”.

Așa a început lupta in care am fost nevoiți sa intram. Tatal meu era acolo. Eroul meu nu mai era cu noi. Il voiam înapoi.
Pentru ca vreau ca povestea noastră sa ajungă peste tot, va rog sa o distribuiti.

Eu sunt Raluca Hosu si sunt mândra ca sunt fiica lui Dan Hosu.”

Comments

comentarii

Numărul voturilor nule la alegerile din 9 iunie reprezintă 5,1% din voturile exprimate, faţă de 2019 când acesta a fost de 2,89%, fiind unul dintre procentele cele mai mari raportate la numărul de alegători care au participat la procesul electoral.... Citește mai mult
Gala de deschidere a ediției din 2024 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a fost anunțată ca fiind sold-out, promițând o seară plină de momente memorabile și surprize pentru toți participanții.... Citește mai mult

Lasă un răspuns