fbpx
Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Avocatul tânărului căzut în puțul liftului la Wonderland reacționează dur: ”Cu aşa gazde “primitoare” eu unul zic bye bye Wonderland!”

Avocatul tânărului căzut în puțul liftului la Wonderland reacționează dur: ”Cu aşa gazde “primitoare” eu unul zic bye bye Wonderland!”

Avocatul tânărului căzut în puțul liftului la Wonderland, la banchetul de absolvire din vară, a reacționat dur după declarațiile recente ale unui reprezentant al complexului. Acesta din urmă a spus că victima vrea să-i șantajeze. Avocatul Daniel Nițu, conferențiar universitar: ”Cu aşa gazde “primitoare” eu unul zic bye bye Wonderland!”. Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca are în lucru plângerea penală a tânărului împotriva celor de la resort.

Tânărul căzut în puțul liftului și un reprezentant Wonderland au dat declarații, recent, pentru publicația transilvaniareporter.ro. ”L-am văzut când s-a externat, era bine, era mai întreg ca și noi, arăta mai bine decât mine. Sunt sigur că a revenit acum subiectul în actualitate pentru că vrea să ne șantajeze. Este liber să ne dea în judecată Eu m-am bucurat când am văzut că a scăpat cu viață. El trebuia să-și facă zece cruci mari și să fie și el bucuros că a avut zile, nu să se ajungă aici.”, ne-a spus Magnoliu Mîrza, unul dintre administratorii de la Wonderland.

În legătură cu aceste afirmații, avocatul Daniel Nițu din cadrul societății Iordăchescu & Asociații, a declara pentru Clujust.ro că este un aviz pentru clienţii complexului: ”Te duci la ei, te loveşti pe şantier, concluzia: eşti drogat! Dacă te adresezi şi instanţei: eşti şantajist! Baftă celor care mai merg la Wonderland! Cu aşa gazde “primitoare” eu unul zic bye bye Wonderland!”

Avocatul a confirmat pentru Clujust că există un dosar la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, vizaţi fiind administratorii Wonderland, precum şi complexul în sine. În opinia lui Daniel Nițu, ”este un caz evident de neglijenţă gravă a organizatorilor evenimentului, care vor trebui să îşi asume responsabilitatea rezultatului produs.”

Niţu s-a ferit să ofere mai multe informaţii la acest moment, fiind un dosar încă în lucru, dar a precizat că la nivelul societăţii Iordăchescu și Asociați există o echipă de 6 avocaţi care lucrează pe acest dosar, în condiţiile în care volumului activităţilor de pe dosar este complex şi se aşteaptă să fie şi mai mare în viitorul apropiat.

Plângerea penală vizează administratorul complexului Wonderland, Darius Mârza Eneea, dar şi persoana juridică în a cărei administrare se află complexul, precum şi persoanele fizice şi juridice implicate în efectuarea construcţiilor în zona complexului.

Amintim că în 27 iunie, victima, împreună cu peste 700 de colegi – toţi membri ai generaţiei FSEGA 2018 – au participat la banchetul de absolvire al facultăţii, organizat la restaurantul „Grande Vista” Wonderland. Banchetul era la etajul 1, etajele superioare fiind încă şantiere în plină construcţie. Pentru a vorbi la telefon, după cum susține, victima a urcat un etaj, iar după câteva trepte a căzut în gol într-un puţ de lift lăsat descoperit. Urmare a impactului cu solul, victima a suferit fracturi de mandibulă, contuzii pulmonare, precum şi o perforare de plămân, medicii stabilind dincolo de orice dubiu că gravitatea rănilor i-au pus acesteia viaţa în pericol.

Din informaţiile noastre, în plângerea penală se susţine culpa lui Darius Mîrza, dar şi a întregii organizaţii din care face parte complexul, pentru faptul că s-a organizat un eveniment de mare anvergură într-un şantier în construcţie, precum şi pentru faptul că şantierul nu a fost semnalizat corespunzător şi nu s-au luat măsurile adecvate de protecţie. Exemplificativ, se arată că scările care duceau spre etajul 2 (în construcţie) erau finisate complet, neexistând vreo diferenţă faţă de restul construcţiei deja date în folosinţă, astfel că orice persoană de la banchet putea considera că şi etajul 2 este perfect amenajat. De asemenea, nu a existat pe tot parcursul evenimentului vreun panou sau semn de avertizare legat de şantier şi de interdicţia de a urca la etajele superioare. De asemenea, stâlpişorii care erau la baza scărilor erau pur ornamentali şi oricum erau traşi la o parte de către alţi participanţi la banchet, aşa cum se vede din înregistrările camerelor de supraveghere. Cel mai grav, puţul de lift era complet descoperit, astfel că orice persoană care făcea câţiva paşi la etajul superior putea cădea în gol, accesul fiind direct şi liber.

La dosar există un raport cercetare la faţa locului, declaraţii ale bodyguarzilor şi de la doi-trei studenţi care erau aproape de locul căderii, iar toţi confirmă absenţa mijloacelor de protecţie corespunzătoare. Mai multe banchete de absolvire, inclusiv cel al absolvenților de la Drept UBB, au fost organizate în vară, deşi o parte din clădire era în şantier.

Cei de la Wonderland nu sunt la prima ispravă, existând articole de presă pe internet despre faptul că grădinița din cadrul complexului a funcționat fără autorizație, precum şi că în vara lui 2017 au lăsat parte din terasă fără balustradă, punând în pericol persoanele de la etajul superior.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina