fbpx

Avocatul Poporului solicită explicații Universității de Medicină și Farmacie ,,Gr.T.Popa” din Iași cu privire la impunerea vaccinării sau a testului Covid studenților

Sesizat prin mass-media, Avocatul Poporului cere explicații cu privire la condiționarea participării studenților la examene de vaccinare sau prezentarea testului PCR.

S-a solicitat Universității de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi să comunice atât argumentele care au condus la decizia prin care studenții UMF Iași nu pot avea acces în sala de examen decât dacă dovedesc că s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau dacă au efectuat un test Covid al cărui rezultat este negativ, cât și un punct de vedere referitor la susținerea financiară a costurilor necesare testării, astfel încât acestea să nu devină o povară pentru studenți.

În răspunsul comunicat Avocatului Poporului, universitatea susține că UMF Iași a luat o serie de măsuri menite să sprijine atât studenții, cât și cadrele didactice, pentru continuarea în condiții de siguranță a activității didactice, la nivelul conducerii UMF au existat discuții în ședințele Consiliului de Administrație și Senat privind măsurile de prevenire și răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 și că măsurile au fot luate în vederea protejării studenților, cadrelor didactice, personalului din spital, respective a bolnavilor.

Totodată, în răspunsul oferit, universitatea amintește că cererea de suspendare a deciziei rectorului a fost respinsă de către instanța de judecată.

Cu privire la costuilre testărilor se menționează că nu s-a impus vreo presiune financiară asupra sudenților proprii, deoarece universitatea este cea care suportă costurile, iar 80% dintre sudenți sunt vaccinați.

Solicitarea Avocatului Poporului: solicitare-UMF-Iasi

Răspunsul: raspuns-UMF-Iasi

Comments

comentarii

Un spectacol de artificii și drone a avut loc vineri seară, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Au fost momente emoționante de 1 Decembrie la bordul unui avion al companiei Wizz Air. Cei 200 de pasageri ai aeronavei au cântat în cor cântecul „Noi suntem români”, acompaniați de muzicieni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!