fbpx

Avocații dintr-un barou nu au fost lăsați în incinta Tribunalului să protesteze

Nu peste tot avocații au fost lăsați să protesteze în incinta Tribunalului. La Dolj, conducerea instanței i-a avertizat că vor fi amendați dacă nu coboară de pe treptele clădirii și nu ies din curte.

”Trebuie sa spunem si ca, daca prin alte judete, participantii la miscare au fost lasati sa isi exprime mesajul in incinta instantelor sau cel putin pe treptele acestora, la Dolj reprezentantii Tribunalului au trimis mesaje instantanee si disperate sa coboram de pe scarile principale ale instantei si chiar sa parasim curtea acesteia, altfel vom fi amendati. In prezenta presei, jandarmii s-au mobilizat “exemplar”. Asta ca sa stiti cu totii despre ce vorbim!

Nu au putut fi contactate direct conducerile instantelor, acestea pretextand ca se afla in conceding, astfel incat la Tribunal s-a sugerat inregistrarea memoriului comun UNBR-Baroul Dolj, prin intermediul Serviciului Registratura al instantei (sic!). Din delegatia care a incercat sa contacteze conducerile a facut parte chiar vicepresedintele UNBR, Ion Turculeanu, membru al acestui Barou. Este evident ca mijloacele noastre de actiune trebuie reconsiderate, iar legea 51 sa primeasca, cu celeritate, pana la adoptarea unei legi noi, cuvenitele modificari pentru ca avocaturii sa ii fie recunoscute rolul real si binemeritat intr-o societate care acorda, in mod real, respect principiilor fundamentale de drept.”, a scris un avocat din Baroul Dolj pe un grup de Facebook.

Ion Turculeanu, vicepreședintele Uniunii Barourilor din România a explicat că nu este vorba despre un protest și că avocații au reacționat pentru a apăra apărarea și pe cei care au nevoie de justiție.

„Reacția avocaților din Baroul Dolj este o reacție provocată de soluția pronunțată în dosarul Băneasa, dar nu este cauza acesteia. Cauzele sunt multiple și s-au materializat în încălcarea permanentă a dreptului la apărare. Este un demers care se constituie într-un mod de a apăra apărarea, un mod de a-i apăra pe cei care au nevoie de justiție. Asemenea manifestări vor avea loc până când apărarea va fi pusă în drepturile ei constituționale în justiția din România. Nu este un protest. Este un demers de a aduce la cunoștință conducerii instanțelor de judecată că asemenea practici care au prilejuit pronunțarea deciziei penale în dosarul Băneasa nu trebuie să mai aibă loc în această țară”, a spus vicepreședintele Uniunii Barourilor din România, citat de jurnalulolteniei.ro,  în ziua protestului.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns