fbpx

Avocații de la Iordăchescu și Asociații au obținut achitarea definitivă a unui primar intr-un dosar DNA

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins apelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – ST Mureș şi a menţinut soluţia de achitare dispusă de instanţa de fond cu privire la primarul municipiului Miercurea Ciuc, acuzat de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu și conflict de interese.

În esenţă, inculpatul a fost acuzat că și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu în legătură cu emiterea unei autorizații de construire, cu luarea în calcul a unei documentații incomplete, faptă care a generat foloase patrimoniale pentru una din universitățile din municipiu, că a aprobat plăți nejustificate către o societate comercială care a realizat lucrări de cadastru în municipiu, în lipsa recepției legale a lucrărilor de către oficiul de cadastru județean și că ar fi întrebuințat autoturismului de serviciu din dotarea primăriei în interes personal.

Dosarul a fost deschis în 2014 și a fost instrumentat de către DNA – Structura centrală, fiind dispuse inclusiv măsuri preventive. A urmat apoi un proces anevoios și complicat, dosarul fiind trimis inițial spre judecată la Tribunalul Harghita și ulterior strămutat la Tribunalul Mureș. Această din urmă instanță a constatat în 2019 că nici una din faptele supuse judecății nu îndeplinesc condițiile de tipicitate ale unei infracțiuni drept pentru care a dispus achitarea.

Soluţia de achitare a fost menţiunită de Curtea de Apel Tg. Mureș prin decizia sa din data de 21.10.2020.

Apărarea inculpatului pe durata acestei îndelungate proceduri a fost asigurată de o echipă de avocaţi din cadrul SCA Iordăchescu şi Asociaţii coordonată de Eugen Iordăchescu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns