fbpx

24 de ani inchisoare pentru un tanar care si-a ucis fosta iubita prin incendiere

Curtea de Apel Ploiești l-a condamnat, definitiv, pe un tânăr din Buzău la 24 de ani închisoare pentru că şi-a omorât fosta iubită prin incendiere.

Curtea a menținut sentinţa Tribunalului Buzău, prin care inculpatul a fost condamnat la o pedeapsa de 24 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. a şi h Cod pen. şi de distrugere. El a fost obligat la plata 100.000 euro, cu titlu de daune morale, către mama fetei, 50.000 euro daune morale către tată şi la 10.000 euro daune materiale către mamă.

Cosmin Dan, în vârstă de 21 de ani, din Buzău, a omorât-o pe Valentina Nica, fosta sa iubită, de aceeaşi vârstă. În dimineaţa zilei de 23.02.2019, fiind sub influenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive, a mers în apartamentul victimei asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi i-a dat foc cu o brichetă, determinând izbucnirea unui incendiu. Victima a avut arsuri de grad. II-IV pe 100% din suprafaţa corporală şi a fost găsită decedată de către pompierii veniţi să stingă incendiul. În aceeaşi zi autorul a fost arestat. Potrivit presei, el era supărat că tânăra ar fi încercat să îi povestească noii sale iubite despre relaţia lor, informează pagina de Facebook ”Educație juridică”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns