fbpx
Acasă » AVOCATURA » Avocații clujeni care au atacat majorarea cotei minime de contribuție obligatorie au pierdut la CA Cluj

Avocații clujeni care au atacat majorarea cotei minime de contribuție obligatorie au pierdut la CA Cluj

Avocații clujeni care au atacat în contencios hotărârea Consiliului UNBR de majorare a cotei minime de contribuție obligatorie la Casa de Asigurări a Avocaților au pierdut procesul la Curtea de Apel Cluj.

CA Clu ja pronunțat, astăzi, decizia în procesul intentat de mai mulți avocați din Baroul Cluj pentru anulare decizie Uniunea Nationala a Barourilor din Romania și anularea partiala a Hotararii Consiliului UNBR nr. 295/09.12.2017 privind cotele de contributie la sistemul Casei de Asigurari a Avocatilor.

Prin hotărarea nr. 295 din 9 decembrie 2017, s-a majorat cota minimă de contribuție obligatorie pentru avocații definitivi la sistemul CAA de la 250 la 300 de lei.

La scurt timp după adoptarea hotărârii, 200 de avocați din Baorul Cluj au semnat plângerea prealabilă, dar în procesul intentat în iunie 2018 sunt 11 reclamanți, în frunte cu tandemul Chertes-Bizo.

În plângere se aratăc ă măsura a fost luată ”în lipsa unei analize actuariale”. Potrivit grupului de avocați reclamanți, ”începând cu 1 ianuarie 2018, chiar dacă nu realizează niciun venit într-o anumită lună calendaristică, avocații sunt obligați să achite la C.A.A suma de 300 de lei, deci cu 50 de lei mai mult decât valoarea prevăzută în Hotărârea 35 din 12 decembrie 2015, fără vreo justificare concludentă și rațională”

Instanța Curții de Apel Cluj a respins cererea ca neîntemaiată.

Soluția pe scurt:

”Califica manifestarea de vointa a reclamantilor exprimata verbal in sedinta din 15.02.2019 si depusa in scris la data de 21.02.2019 ca fiind o modificare a cererii de chemare in judecata.

Constata decaderea reclamantilor din dreptul de a-si modifica cererea de chemare in judecata.

Respinge exceptia lipsei de interes invocata de parata Casa de Asigurări a Avocatilor, ca neintemeiata.

Respinge cererea de chemare in judecata formulata de reclamantii Morar Letiția Mihaela, Chertes Dan Sebastian, Bogdan Andaluna-Ioana, Ionas Mihaela, Lepsa Bogdan-Liviu, Rebrean Anca-Maria, Ardelean Adrian-Cristian, Mos Dan-Cristian, Vomir-Bizo Daniela-Ramona, Mazzolini Stanca Elena si Nemes-Goga Ramona-Cristian in contradictoriu cu paratii U.N.B.R., Consiliul U.N.B.R. si Casa de Asigurari a Avocatilor, ca neintemeiata.

Respinge cererea de interventie accesorie formulata de intervenientii Fuzesi-Henis Alexandra-Daniela, Teaha Mihai, Popa Andrei-Mihai, Vescan Raluca.-Maria, Chirilă Radu Ioan, Ilasc Bogdan si Maris Gavril Nicodim, ca neintemeiata.

Ia act ca paratii nu au solicitat cheltuieli de judecata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns