fbpx

Avocații clujeni ai avocatului acuzat de crimă din Iași rup tăcerea: ”Credem în nevinovăția lui”

Avocații Mihai Giurgea și Traian Laszlo din Baroul Cluj au ieșit public pentru a combate informațiile false vehiculate cu privire la cazul de omor de la Iași, în care este inculpat avocatul Sebastian Felecanu, acuzat că și-a aruncat iubita de la etaj.

Avocatul Giurgea susține că informația că ar fi fost plantată o urmă de pantof, lansată de avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă rudele victimei, este o speculație dintr-o opinie expertală.

”O pură speculație gratuită din partea apărătorului a succesorilor victimei, nebazată pe niciun fundament științific. Așa zisul fundament științific, respectiv o opinie a expertului parchetului nu indică ea însăși această posibilitate. Este o concluzie la care se ajunge de către apărătorul părților civile. Iar și acea opinie este a reprezentantului științific al parchetului și în niciun caz o expertiză a INEC. ”, a explicat avocatul clujean.

Cât contează acea opinie? ”Nu este vorba în niciun caz, așa cum s-a vehiculat în presă, de o expertiză care să indice că domnul Felecanu ar fi aruncat victima pe geam. Se face o concuzie, nu știu dacă voită sau nevoită, între o opinie expertală, efectuată de un expert asistent al uneia dintre părți, și o expertiză oficială neutră. S-a acreditat ideea proiectării de către domnul Felecanu a victimei printr-o expertiză neutră, când în fapt este doar părerea unui expert angajat și plătit de Parchetul Curții de Apel Iași. ”, răspuns Giurgea.

”La acest moment așteptăm rezultatul expertizei care a fost dispusă de către instanța de judecată”, a completat avocatul Traian Laszlo.

Întrebați dacă chiar cred în nevinovăția clientului lor, avocații au răspuns: ”Noi credem în nevinovăția lui, dar credem că nevinovăția nu poate să fie demonstrată decât dacă se respectă centințele procedurale. De aceea credem că inocuându-se această idee, cu atât mai puțin adevărul judiciar va putea să iasă la iveală. Dacă opinia publică este convinsă de vinovăția clientului nostru, prin nerespectarea obligațiilor deontologice și profesionale ale celeilalte părți, credem că adevărul judiciar e mai greu de demonstrat.”

Avocații acuzatului spun că faza fondului din cadrul procesului s-ar putea încheia la scurt timp după ce va fi finalizată expertiza.

Mai multe informații despre caz și avocatul aflat în arest preventiv în interviul video de mai jos.

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!