Avocata care a lovit un motociclist cu mașina în Iași a fost arestată preventiv

Curtea de Apel Iași a dispus arestarea preventivă a avocatei care a lovit cu mașina un motociclist și a fugit de la locul accidentului. Motociclistul a scăpat ca prin minune cu răni ușoare.

Solutia pe scurt: ”În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. (1), (2), (3), (4) lit. e) Cod procedură penală şi art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 67/259/P/2024, privind pe inculpata Cioată Alexandra, —-, cercetată penal sub aspectul săvâr?irii infracțiunilor de tentativă la infractiunea de omor, prev. si ped. de art. 32 alin. (1) Cod penal raportat la art. 188 alin. (1) Cod penal si părăsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia, prev. si ped. de art. 378 alin. (1) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal.

Dispune arestarea preventivă a inculpatei CIOATĂ ALEXANDRA, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din data de 05.06.2024 şi până la data de 04.07.2024, inclusiv. În baza dispozi?iilor art. 230 alin. (1) Cod procedura penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei CIOATĂ ALEXANDRA.

Ia act de faptul că inculpata a fost asistată de apărător ales – avocat Ailenei Maria – în prezenta procedură. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat cu ocazia solutionării prezentei propuneri de arestare preventivă rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05.06.2024, ora 12.00.”

Alexandru, tânărul implicat în accidentul din Nicolina, a vorbit despre cele întâmplate. Bărbatul susține că nu știe de ce avocata Alexandra Cioată a avut un astfel de comportament pentru că, spune el, nu a deranjat-o cu nimic.

„În seara respectivă, mă îndreptam spre casă, ieșisem cu niște prieteni, iar la un semafor, mai jos de locul în care a fost accidentul, am prins roșu. Eram pe prima bandă, a doua bandă era o mașină, nu m-am uitat ce mașină era. Stăteam cu mâinile pe rezervor, așteptam să se facă verde, pentru a pleca de la semafor. În partea stângă, șoferul mașinii respective tura motorul, m-am întors o secundă și m-am uitat la semafor.

Când s-a făcut verde, am plecat, nu am plecat tare cu motorul, dar am plecat înaintea mașinii. În timp ce mergeam pe prima bandă, m-am uitat în spate și am văzut că mașina de pe a doua bandă a virat brusc spre mine. Am văzut botul mașinii aproape de roata din spate a motorului meu. M-am speriat și am accelerat. La următorul semafor, trebuia să fac dreapta, spre Miroslava. M-am uitat în oglinzi să vad dacă pot face dreapta, iar atunci am văzut mașina din spate că venea cu viteză foarte mare. Am zis că nu pot să frânez, că, dacă frânez, mă ia din plin. M-am speriat și am virat pe a doua bandă ca să pot lăsa prima bandă liberă pentru mașina din spate să se ducă în față, să nu intre în mine.

După cum se vede pe filmare, eram pe prima bandă, mașina la fel și s-a izbit în spatele meu, intenționat. Eu nu o cunosc pe doamna respectivă. Nu știam nici ce marcă este mașina, ce culoare. O singură dată m-am uitat la mașină pentru că tura motorul. Când am plecat de primul semafor și a tras de volan spre mine, mi-am dat seama că vrea să mă dea jos de pe motor”, a declarat Alexandru pentru BZI.ro

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Europa care se desfășoară în Bonțida, a fost afectat de pana informatică de la Microsoft.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns