fbpx

Au început controalele de Sărbători: Amenzi de 25.000 de lei

Polițiști de la serviciul economic însoțiți de inspectori de la Direcția Sanitar Veterinată au pornit controalele prin piețe la produsele tradiționale de Paște. Au început cu amenzi de 25.000 de lei și produse confiscate de 1.000 de lei.

În perioada dinaintea Sărbătorilor de Paşti, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice desfăşoară activităţi zilnice pe raza judeţului pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de evaziune fiscală. Este vizată combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare de sezon, precum peşte, carne de ovină şi produse fabricate din aceste cărnuri.

Polițiștii acționază în pieţe, depozite şi fabrici, iar poliţiştii verifică documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare şi vânzare a produselor alimentare.

În perioada 4-5 aprilie, poliţiştii clujeni, cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj,  au verificat legalitatea activităţii comerciale desfăşurată de către 31 de agenţi economici.

”Neregulile constatate în urma controalelor efectuate au impus aplicarea a 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi ale H.G.984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de aproximativ 1.000 de lei.”, se arată într-un comunicat IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns