fbpx

Au deschis barul La Tribunal, dar instanța le-a stricat planurile

Proprietarii unui bar au afișat emblema La Tribunal la intrarea în local, dar conducerea Tribunalului i-a notificat să o dea jos, ceea ce s-a și întâmplat.

O idee care părea genială, având în vedere că barul este vizavi de Tribunal, într-o zonă aglomerată de avocați, magistrați și justițiabili, s-a dovedit a fi înafara legii. Conducerea Tribunalului Cluj a apelat la un executor judecătoresc și a trimis notificare societății care deține barul prin care a solicitat încetarea de îndată a folosirii de către firmă a emblemei La Tribunal.

local bar la tribunal

 

notificare tribunal”Din verificarea mențiunilor înscrise pentru SC Osteria Del Buon Vino SRL în registrul comerțului rezultă că această societate comercială a fost înregistrată în registrul comerțului cu denumirea ”Osteria Del Buon Vino”. Denumirea ”Osteria Del Buon Vino” nu are nicio legătură cu sintagma ”La Tribunal”, pe care societatea comercială o folosește fără drept, deoarece nu a înscris-o în registrul comerțului nici ca firmă, nici ca emblemă, în condițiile legii. De altfel, pentru o eventuală folosire a sintagmei ”La Tribunal” ca firmă, societatea comercială trebuia să obțină în prealabil acordul prefectului județului Cluj, iar un astfel de acord nu apare menționat în registrul comerțului.

Asocierea societății comerciale Osteria Del Buon Vino, prin folosirea fără drept a sintagmei ”La Tribunal”, cu instanțele judecătorești Tribunalul Cluj și Tribunalul Specializat Cluj este de natură să aduc prejudicii de imagine instanțelor de judecată mai sus menționate și prestigiului justiției, în general, în condițiile în care poate induce ușor asocierea, pe de o parte, între justiție, putere de stat și serviciu public realizat de către instanțele de judecată, independente, imparțiale și integre, în mod egla pentru toate persoanele și, pe de altă parte, între activitățile comerciale, care sunt activități private, sepculative prin excelență și guvernate de obținerea profitului. Instanțele de judecată și societățile comerciale sunt incompatibile prin naturile lor fundamental diferite, astfel încât orice asociere a lor este nepermisă.

În situația în care nu veți da curs solicitării noastre din prezenta notificare, ne vom adresa instanței judecătorești competente pentru încetarea folosirii de către Osteria Del Buon Vino SRL a firmei/emblemei La Tribunal”, se arată în notificare.

local la tribunal fara firma

Reprezentanții barului s-au conformat de îndată și au dat jos firma de la intrare. ”Am dat jos. Nu este voie”, s-a rezumat să ne spună Marcel Farcaș, unul dintre asociați. Alți doi asociați din firmă sunt doi cetățeni italieni, între care Giovanni Olivini, proprietarul unei mari podgorii din zona Brescia, Italia.

Comments

comentarii

Unirea Dej primește vizita echipei Dinamo Bucuresti, în primul meci din Play-off-ul Ligii 2 disputat pe teren propriu.... Citește mai mult
Fosta boală a sărăciei a devenit în secolul XXI o boală a oamenilor care muncesc mult și nu au grijă de ei.... Citește mai mult

2 comentarii

  1. sa-i spuna ‘vizavi de tripunal’

  2. Dar “nu la tribunal” ar putea fi folosit ?

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!