fbpx

Au comandat ciuperci halucinogene după un documentar pe Netflix, iar polițiștii le-au schimbat cu Champignon

Surpriză de proporții pentru trei tineri din Deva, care au comandat de pe un site ciuperci halucinogene după ce s-au uitat la un documentar pe Netflix despre experiențele consumatorilor de astfel de substanțe. Polițiștii antidrog au aflat de pachetul comandat pe Dark Net și au schimbat la Poștă conținutul cu ciuperci Champignon. Când au ajuns acasă, tinerii au fost surprinși și de ce era în pachet și de polițiștii care au intrat peste ei.

Povestea, așa cum este descrisă în dosarul penal de trafic internațional de droguri, aflat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia:

”Inculpații sunt vechi prieteni și consumatori de cannabis până în iunie 2020 (conform declarației inculpaților Ș și J, f. 264, 356 d.u.p., f. 53 dosar fond). Erau, cu toții, preocupați de efectele psihice ale consumului de LSD, căutând informații în mediul online despre acestea.

În luna mai 2020, inculpații S.R și J.A.A au urmărit, în locuința celui dintâi, un documentar difuzat de NETFLIX, despre experiențele psihice încercate de consumatorii de substanțe halucinogene.

Inculpatul S.R. le-a relatat celorlalți doi că va cumpăra astfel de substanțe (declarația acestui inculpat, f. 338 d.u.p.).

În data de 28.05.2020, inculpatul S.R a comandat on-line, din străinătate, pe site-ul zamnesia.com grame de MAGIC TRUFFLES, reprezentând trei doze de ciuperci halucinogene.

În aceeași zi, la ora 12:32:27 AM, inculpatul S.R. a primit un mesaj text de la ING (telefon __), prin care i se transmitea codul plății online al comenzii în valoare de 46.25 euro, precum și comerciantul “ZMNS” – abrevierea site-ului zamnesia.com.).

Tot în data de 28.05.2020, la ora 12:40:48 AM, inculpatul S.R. i-a comunicat inculpatului S.D M, prin intermediul aplicației Facebook Messenger, că „a comandat alea” și că trebuie să îi dea 75 de lei. Inculpatul S l-a întrebat dacă a vorbit și cu inculpatul J.A.A (“și ai vb și cu Jeler? Iai zis și lui”), răspunsul inculpatului Ș. fiind afirmativ (f.114-116 d.u.p.).

La data de 29.05.2020, ora 3:24:00 PM, inculpatul S.R. i-a transmis inculpatului S că a primit mail de la Z (referindu-se la site-ul zamnesia.com comenzii (“de la Z ca order shipped”), acesta din urmă răspunzând: “Deci dacă o plecat deja e bine” și “Inseamnă că poate săpt viitoare vine” (f. 117, 118, 121).

În zilele de 29.05.2020, 07.06.2020 și 23.06.2020, inculpatul S.D.M (având contul de utilizator Terryke Bilding) a efectuat propriile căutări, în mediul on-line, a datelor despre produsul truffles atlantis/magic truffles pe site-ul zamnesia.com_-a accesat în repetate rânduri, obținând detalii despre prețul unui plic cu ciuperci psylocibe (12,75 euro, redus de la 14,99 euro, la care erau adăugate cheltuielile de transport) și despre kitul de cultivare a ciupercilor psylocibe.

Inculpatul S.D.M s-a interesat de durata expedierii coletului, astfel că, la data de 10.06.2020, ora 1:39:26 PM, l-a întrebat pe inculpatul S.R, prin intermediul aplicației Facebook Messenger, dacă a verificat la firma de curierat DHL dacă “o plecat din Germania” și dacă are un AWB al coletului, pentru a ști unde se află, acesta din urmă răspunzându-i că are AWB-ul, dar nu îi arată unde s-ar afla coletul

În data de 22.06.2020, ora 1:20:08 PM, inculpatul S.D.M l-a întrebat pe inculpatul S.R pe unde e coletul și dacă a fost contactat de vreun curier, acesta răspunzându-i că este la Dani, dar că nu l-a contactat nimeni pentru predare, cel dintâi afirmând că “Poate vine până pă la 5…dacă nu mâine lejer”

La data de 28.05.2020 – dată la care inculpatul S.R a comandat, pe site-ul zamnesia psilocybe – , în intervalul orar 9:40:00 PM – 9:40:19 PM, inculpatul J.A.A a efectuat și acesta căutări în mediul on-line despre “trufe halucinogene”, iar la data de 07.06.2020 a căutat on-line prețul unei porții de “ciuperci halucinogene”

La data de 22.06.2020, în baza ordonanței provizorii emisă de către procurorul de caz, organele de poliție judiciară s-au deplasat la sediul Oficiului Poștal din Deva,, jud. Hunedoara și au procedat la deschiderea/desigilarea și percheziționarea coletului constând într-o cutie din carton de culoare maro, sigilat cu bandă din material plastic transparent, pe care era lipit un autocolant de culoare alb, inscripționat “PRIORITAIRE DEUTSCHE POST”. Pe colet, la rubrica destinatar era menționat numele inculpatului S.R, adresa de domiciliu a acestuia și AWB-ul (f. 6-8, 20-23 d.u.p.).

În interiorul coletului se aflau:

– 4 folii de protecție bunuri fragile, din material plastic transparent;

– 3 plicuri transparente, sigilate la cald, în interiorul cărora se afla câte o cantitate de substanță vegetală solidă de culoare maro, pe fiecare plic fiind atașat câte un autocolant cu inscripția „ATLANTIS STRENGHT”;

– 1 pliant cu reclame cu inscripția „ZAMNESIA” (pliantul având 22 file); fila 21 conținea o fotografie ce reprezenta substanța vegetală solidă din colet, descrisă ca fiind Psilocybe Dynamic Duo, 25 Grams 22,50 Euro (-30%);

– 1 pliant cu reclame având inscripția Cannabis seeds.

La data de 23.06.2020 a fost pusă în executare ordonanța de efectuare a livrării supravegheate către inculpatul S.R., destinatarul coletului, substanțele din colet fiind înlocuite cu ciuperci Champignon comestibile, peste care s-a presărat pământ de culoare neagră, fiind păstrat ambalajul original . (…)

La ora 13:03, inculpatul Ș a fost apelat de inculpatul J., căruia i-a comunicat că a fost la poștă și a ridicat ”ăla”, dar nu l-a desfăcut încă. După ce inculpatul J. s-a arătat curios „cum îi”, inculpatul Ș_ a afirmat: „vii și vezi, i-am spus și lui Tery să vină.” În cursul dialogului dintre cei doi, s-a auzit, pe fundal, un sunet de interfon, inculpatul Ș i-a spus inculpatului J. că a ajuns Tery, inculpatul J. afirmând că va veni și el

După ce a preluat coletul și i-a verificat integritatea, inculpatul S.R s-a întors la autoturismul său, iar după ce a urcat în mașină a utilizat telefonul mobil.

În același proces verbal s-a mai consemnat că, la ora 13.07 inculpatul S.R a părăsit parcarea oficiului poștal îndreptându-se spre locuința sa, a parcat autoturismul vis-a-vis de scara de acces în imobil, apoi a intrat având în mână coletul supus livrării supravegheate.

În jurul orei 13.08, lucrătorii operativi din cadrul SCCO Hunedoara l-au observat pe inculpatul S.D.M la volanul autoturismului marca Audi A3, cu numărul de înmatriculare _______, care a parcat în fața imobilului în care locuia inculpatul S.R., iar după ce a sunat la interfon, a intrat în imobil.

În aceeași zi, de 23.06.2020, la ora 13.15, organele de urmărire penală au descins la adresa de domiciliu a inculpatului S.R., din Deva, ____ și, în prezența acestuia și a inculpatului S.D.M, identificat în locuința celui dintâi, au procedat la efectuarea percheziției domiciliare

În urma percheziției domiciliare, în locuința inculpatului S.R: a fost descoperită cutia din carton având lipit un sticker emis de Deutch Post. Pe cutie era menționat destinatarul „R S M.R Deva ROMANIA”, numărul de telefon al inculpatului (_____) și AWB-ul: LY ___DE.

În colet se aflau 3 pliculețe ziplock, fiecare cu etichetă inscripționată „ATLANTIS STRENGHT”. Unul dintre pliculețe avea eticheta ruptă și părea a fi desfăcut. Lângă cutie se aflau două pliante cu inscripția „ZAMNESIA” și „Royal Queen Seeds”.

În timpul percheziției, inculpatul S.R a predat următoarele bunuri:

– 1 cântar electronic digital din material plastic de culoare argintie prevăzut cu capac din material plastic transparent ce prezintă urme de substanță;

– 1 dispozitiv de mărunțit tip grinder din material plastic de culoare neagră ce conține la interior urme de substanță vegetală de culoare verde;

– o cantitate de substanță vegetală de culoare verde cu aspect și miros specifice cannabisului, ambalată într-o folie din material plastic transparent.

În timpul efectuării percheziției domiciliare, la locuința inculpatului S.R s-a prezentat și inculpatul J.A.A_, invitat de cel dintâi.

La controlului autoturismului marca VW Passat, de culoare neagră, cu numărul de înmatriculare ____ utilizat de inculpatul J.A.A, într-un compartiment situat în buzunarul portierei stânga față a fost identificat un dispozitiv metalic de mărunțit tip grinder, având pe una dintre fețe o fotografie cu o frunză de cannabis, prevăzut cu 3 compartimente; în fiecare dintre cele 3 compartimente au fost observate urme de substanțe vegetale, iar în compartimentul din mijloc a fost identificată o folie din material plastic transparentă, ce conținea o cantitate de substanță vegetală de culoare verde, cu aspect și miros specifice cannabisului.

Bunurile și substanțele identificate în timpul percheziției domiciliare și controlului autoturismului au fost ridicate de la inculpații Ș și J, fiind supuse expertizării.

Raportul de constatare tehnico-științifică nr. /25.06.2020 al Laboratorului de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O. Timișoara a concluzionat că fragmentele vegetale neuscate, cu aspect de trufe (ce au format obiectul livrării supravegheate), de culoare maro cu bej și miros specific de ciuperci, ambalate în 3 punguțe din material plastic transparent, cu etichete inscripționate „ATLANTIS STRENGTH”, sunt constituite din 33,51 fragmente vegetale care conțin PSILOCINĂ și PSILOCIBINĂ, substanțe ce fac parte din Tabelul-anexă nr. I din Legea nr. 143/2000 ”

S. R. (27 ani) a fost condamant de Tribunalul Hunedoara la 3 ani, 1 luna şi 10 zile de închisoare în regim de detenţie. S. D.M (26 ani) şi J. A.A (27 ani) au primit 6 luni, respectiv 7 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Cei doi vor trebui să presteze activităţi neremunerate în folosul comunităţii pe o perioada de 90 de zile lucrătoare. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Comments

comentarii

Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult
Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!