fbpx

Articolul referitor la numirea procurorilor DNA din Legea 304/2004 ajunge CCR

Curtea de Apel Alba Iulia a sesizat CCR cu privire la articolul referitor la numirea procurorilor DNA din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. Sesizarea a fost cerută și admisă într-un dosar cu acuzații de fraudă cu fonduri europene în care sunt mai mulți inculpați între care oameni de afaceri libanezi și președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Ștefan Dimitriu.

Soluția pe scurt:

”Respinge cererea formulata de inculpatul Younes Ziad de constatare a nulității absolute a urmaririi penale efectuata de Directia Nationala Anticoruptie Serviciul Teritorial Alba Iulia in dosarul penal nr.23/P/2014 pe motivul necompetentei functionale a procurorului.

Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a art.87 alin.2 din Legea nr.304/2004 invocata de inculpatul Younes Ziad.

Amana pronunțarea asupra cererilor de schimbare a incadrarii juridice la data de 2.06.2020.

Cu drept de apel odata cu fondul.

Pronuntata in sedinta publica azi, 25.05.2020.”

Articolul 87 alin. (2) din Legea 304/2004 prevede: ”Pentru a fi numiți în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, procurorii trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproșabilă, cel puțin 10 ani vechime în funcția de procuror sau judecător și să fi fost declarați admiși în urma unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop.”

Din același dosar au fost excluse interceptări (Detalii AICI)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina