fbpx
Acasă » JURIDICE-LEGISLAȚIE » Arme fără curs de instruire pentru demnitari, magistrați, diplomați, militari și polițiști

Arme fără curs de instruire pentru demnitari, magistrați, diplomați, militari și polițiști

Legea privind regimul armelor și munițiilor a fost modificată, astăzi, în Senat în sensul că autorizația de procurare a armelor letale se acordă fără curs de instruire pentru demnitari, magistrați, diplomați, militari și polițiști.

Porpunerea legislativă a fost inițiată de deputatul PNL Florin Claudiu Roman, însă proiectul a ajuns la Senat ca primă cameră.

În februarie, Biroul permanent al Camerei Deputaților a constatat că domeniul reglementat de proiect este de competența decizională a Camerei Deputaților și a trimis la Senat propunerea legislativă, pentru a fi votat în prima cameră.

Lege pentru modificarea art. 14 alin (1) lit. g) din Legea nr.295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, repubicată, cu modificările și completările ulterioare

Art. 14. (1) – Autorizația de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 13 alin. (2) – (5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

”Articol unic – La articolul 14 din Legea nr.295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, repubkicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.425 din 10 iunie 2014, cu modificările și completările ulterioare, litera g) a alineatului (1) se modifică și va avea următorul curprins:

g) au absolvit un curs de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplciare a prezentei legi, cu excepția persoanelor prevăzute la art. 14 alin (2), respectiv demnitarii, magistrații, diplomații, militarii și polițiștii, pe perioada cât sunt în activitate și după încetarea activității, pensionare, trecere în rezervă sau retragere, după caz, cu excepția situației în care aceștia și-au pierdut calitatea din motive imputabile lor”

Propunerea legislativă privind a fost adoptată în plenul Senatului cu 42 de voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă” și patru abțineri. Proiectul urmează să fie înaintat Camerei Deputaților.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns