fbpx

Arhitectul Dinculescu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Cluj i-a respins contestația

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj a respins contestația arhitectului șef al Primăriei Baia Mare, Mircea Dinculescu, împotriva măsurii arestului preventiv.

Arhitectul care a proiectat blocuri între case în Cluj-Napoca, Mircea Dinculescu, este acuzat că a primit mită de la un om de afaceri băimărean pentru a-i da recepția la un bloc de nu respecta proiectul inițial.

Potrivit procurorilor DNA, ”în perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins și primit de la inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță suma de 5.000 euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obţinerea aprobării recepției finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizația de construire. În același context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.

Sumele de bani cu titlu de mită au fost pretinse și primite de inculpatul Dinculescu Mircea în condițiile în care acesta avea cunoştinţă despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcţie, că acesta modificase proiectul de structură și despre alte aspecte care impuneau demolarea construcţiei.

De asemenea, arhitectul șef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizaţii de reconstrucţie şi alte etape de avizare pentru aprobarea recepției finale a imobilului.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina