Acasă » ȘTIRI » ANI acuză de incompatibilitate o clujeancă din Consiliul de Administrație al SRTv

ANI acuză de incompatibilitate o clujeancă din Consiliul de Administrație al SRTv

Agenția Națională de Integritate (ANI) o acuză de incompatibilitate pe clujeanca Nagy Debreczeni Hajnalka, fost membru al Consiliului de Administrație al Socirtății Române de Televiziune.

”În perioada 22 martie 2016 – 27 septembrie 2017, respectiv în perioada 28 martie – 25 septembrie 2018 a deținut și exercitat simultan funcția de membru al Consiliului de Administrație al SRTv și pe cea de administrator în cadrul a două societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) și alin. (2), coroborat cu art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.”, se arată în comunicatul ANI.

Potrivit instituției, persoana evaluată au fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Nagy Debreczeni nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, precizează reprezentanții ANI.

În aprilie 2015, TVR Cluj a difuzat un amplu material, promovat de luni seara si pe Youtube, despre un membru al Consiliului de Administratie al Televiziunii publice, Debreczeni Hajni, careia ii este contestata tripla calitate de angajata la Radio Cluj, consiliera UDMR si parte din conducerea TVR. Materialul de trei minute difuzat de statia clujeana a TVR pleaca de la o plangere penala depusa de un angajat al Radio Cluj contra lui Debreczeni Hajni, pentru ca ar fi fost angajata in mod ilegal la aceasta institutie, unde nu ar fi facut nimic.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns