fbpx

Angajati TVR Cluj, cercetaţi penal după difuzarea unui colind

Mai mulţi angajati TVR Cluj  sunt cercetaţi penal de către Parchetul Tribunalului Cluj pentru infracţiunea de incitare la ură şi discriminare ca urmare a difuzării în iarnă a unui colind considerat de Ambasada Israelului a fi antisemit.

Mai mulţi angajaţi ai TVR Cluj sunt urmăriţi penal în cazul colindului antisemit difuzat pe TVR3 în 6 decembrie 2013, informează Ziua de Cluj. 

“Sesizarea s-a făcut din oficiu de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma unor semnalări făcute de Ministerul de Externe român şi Ambasada Israelului. Acţiunea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Cercetarea a fost începută şi s-a dispus urmărirea penală împotriva mai multor suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură şi discriminare, prevăzută de articolul 369 din Codul Penal. Persoanele suspecte vor fi chemate la audieri”, a declarat pentru ziuadecj.ro procurorul Theodor Pavelescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Pedeapsa prevăzută de Codul Penal pentru această infracţiune este între 6 luni şi 3 ani de închisoare sau amendă penală.

Versuri din colind: “A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum”.

 

 

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina