fbpx

Amendați de polițiști pentru gălăgie în locuință în două zile consecutive în care nu erau acasă!

Amendați de polițiști pentru gălăgie în locuință în două zile consecutive în care nu erau acasă! Pare o întâmplare dintr-un film de comedie, dar s-a întâmplat în această lună în Cluj-Napoca. Protagoniștii sunt doi agenție de poliție de la Secția 2 și trei tineri colegi de apartament.

Cei trei tineri care locuiesc în chirie s-au trezit fiecare cu câte două amenzi primite în localitățile de origine, datate 4 și 5 martie. Una de 500 de lei și una de 1.000 de lei.

Cu greu am descifrat pe pe procesele-verbale motivul amenzilor: ”în timp ce se afla în apartamentul din blocul cu nr… de pe strada Aurel Vlaicu a deranjat fără drept liniștea și ordinea publică a colocatarilor prin producerea de larmă, respectiv discuții la o intensitate ridicată.”

Procesele-verbale au fost completate în data de 7 martie la sediul Secției de poliție pe motiv că polițiștilor nu li s-a deschis ușa când au fost la apartament. Nici nu avea cine să le deschidă, căci băieții erau plecați, doi în Italia și unul la lucru în Cluj, după cum ne-a povestit unul dintre ei.

”In blocul in care eu si alti 2 prieteni de-ai mei locuim, exista un vecin abuziv, care ori de cate ori aude vreun zgomot (fie ca e o discutie, fie ca merge un film, fie orice alt motiv pentru care un sunet ar putea veni dinspre apartmentul nostru) suna la politie, direct la Sectia 2 de Politie a municipiului. In cele nici 6 luni de cand ne-am mutat in acest imobil, am avut parte de nenumarate plangeri depuse de acesta pentru motive inexistente, plus o amenda si alte avertismente si citari pentru a ne prezenta la sectie in scopul completarii unor declaratii.

Punctul culminant al povestii survine saptamana trecuta, cand toti cei 3 locatari primim in localitatile din care provenim, cate 2 amenzi pentru datele de 4 si 5 martie 2016, de 1000 respectiv 500 de lei ( x3) pentru tulburarea linistii publice. Doar ca in datele de 4 si 5 martie, doi dintre noi eram in vacanta in Italia, la Milano (avem si biletele de avion care sa ateste asta) si cel de-al treilea era la munca (la fel atestat prin dovezi). Ceea ce face ca aceste amenzi sa reprezinte clar un abuz al polistilor de la Sectia 2, pentru care vom face si plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca”, ne-a scris Alin Retegan.

Mai jos aveți dovezile tinerilor privind biletele de aviond spre Milano și faptul că unul dintre ei era la lucru la un call-center.

Pe lângă plângerea impotriva polițiștilor, tinerii vor contesta amenzile în instanță prin plângeri contravenționale.

Dacă vreți să faceți publice abuzuri ale autorităților sau nereguli, scrieți cu încredere la office@clujust.ro!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns