fbpx
(sursa foto magister.ro)

Al treilea producător de carne de pui din dosarul evaziunii ciugulește din imobiliare

Dacă primii doi producători și distribuitori de carne de pui anchetați într-un mega-dosar de evaziune fiscală sunt in insolvență, nu același lucru se poate spune despre al treilea, care pe ambele firme înregistrează, în 2015, profituri de peste 3 milioane de lei. Pe deasupra, este asociat în construirea unui ansamblu de blocuri în Florești.

Procurorii Parchetului General au dispus control judiciar pe numele patronului Oncos, Vasile Onaca, a asociatei din Amareton, Viorica Coborzan, și pentru soții Gabriel și Camelia Bălaș, care dețin societățile Ale Avis SRL și Puiul Regal SRL, prin care se cresc pui și se comercializează carne de pui sub brandul ”Puiul regal”

Cele două firme au cifre financiare impresionante în bilanțurile depuse la Finanțe pe anul trecut. Astfel, Ale Avis SRL avut, în 2015, un profit net 3.307.808 lei, iar Puiul Regal SRL – 3.042.912 lei.

Și dacă tot se plâng locuitorii din Florești de mirosul de la fermele de pui, unul din patronii de la Puiul Regal s-a gândit să fie oarecum și de partea cealaltă a baricadei, astfel că s-a implicat în afaceri imobiliare. Gabriel Bălaș s-a asociat cu Vasile Salanță în firma Mot Construct SRL, înființată în octombrie 2014.

Anul trecut, societatea a primit aprobare de la Primăria Florești pentru ridicarea unui ansamblu de blocuri cu câte trei etaje, pe strada Porii, in condițiile in care locuitorii din zonă spun că PUG-ul permitea doar imobile cu un etaj. Cert este că Mot Construct a primit derogare printr-un PUZ, care, în mod ciudat, a trecut de două ori prin Consiliul Local.

Astfel, in ianuarie 2015, consilierii locali din Florești au votat HCL 9/2015 prin care ”Se aprobă documentaţia pentru Planul Urbanistic Zonal “Construire cinci imobile de locuințe colective P+3E”, situate în localitatea Florești, str. Porii, f.n, beneficiar SC MOT CONSTRUCT SRL și asociații.”

Iar in luna mai 2015, s-a votat HCL 88/2015: ”Se aprobă documentaţia pentru PUZ ”Construire ansamblu de locuințe colective P+3E”, situate în localitatea Florești, str. Porii, f.n., beneficiar SC MOT CONSTRUCT SRL și asociații.”

După cum puteți observa, în a doua hotărâre de consiliu local dispare numărul de ”cinci imobil” și apare ”ansamblu”.. fără număr.

Strada Porii e in spatele ansamblului Multiserv, unde vine mirosul de la Amareto
Strada Porii e in spatele ansamblului Multiserv, unde vine mirosul de la Amareto

Au aruncat pe câmp pui morți

În octombrie 2005, in localitatile Gilau si Capusu Mic au fost descoperiti, pe câmp, la marginea padurii, peste 750 de pui morti. Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare au prelevat probe biologice de la pasarile moarte, iar cadavrele au fost incinerate, declansand, impreuna cu Garda de Mediu si Politia, o ancheta pentru stabilirea provenientei puilor.

Agentii de la postul de politie Capusu Mic au observat la marginea padurii, pe Valea Soponului, o dubita din care doi barbati aruncau saci cu pui morti, iar astfel s-a ajuns si la sursa pasarilor moarte: societatea Ale Avis SRL. Aceasta a fost amendată cu 3000 de lei, iar inspectorii sanitar-veterinari i-au retras temporar autorizatia. De asemenea, au fost sesizate organele de urmarire penala pentru nerespectarea masurilor de prevenire a gripei aviare, dispuse de Comandamentul Antiepizootic.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina