fbpx

Preotul Necula: ”Nu mai avem nevoie de avocați mulți”. Vezi ce a spus despre ”domnișoara Laura”

Cunoscutul preot Constantin Necula a spus, ieri seară, la Cluj-Napoca, într-o conferință intitulată ”Despre sens, muncă și bucurie” că nu mai avem nevoie de avocați mulți.

Preotul sibian Constantin Necula, ale cărui discursuri sunt virale pe internet, a vorbit cu mult har despre ”sens, muncă și bucurie” într-o conferință organizată la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în seria de evenimente ”Berăria culturală”, produse de jurnalistul Ion Novăcescu.

Constantin Necula este și profesor de religie, dar a predat și istorie la clasa a 4-a în județul Brașov, acum mai bine de 30 de ani, în locul surorii lui, care se îmbolnăvise. Preotul a povestit că timp de o săptămână a pus în scenă bătălii împreună cu elevii, cu costumații de turci și oșteni români.

”După 30 și ceva de ani de atunci, m-am întâlnit cu un ofițer de stat major și cu un profesor mare de istorie, care mi-au fost elevi. Au venit la Sibiu să mă vadă și să-mi spună: Părinte, orele alea au făcut tot ce a însemnat pentru noi vocație. Dați-le copiilor vocațiile înapoi! Chiar nu mai avem nevoie de avocați mulți. Avem nevoie de avocați buni! Chiar nu mai avem nevoie de medici ca să-i umilim. Avem nevoie de medici care să ne redea demnitatea de bolnavi. Lăsați-i să se facă profesori. Nu vă uitați că sunt salariile mici. Eu n-am văzut oameni mai fericiți decât patinatorii de catedră. Domne, intri în clasă, e el cu îngerii acolo. N-are nicio treabă. Am senzația că și dacă ne-ar tăia salariile, noi am continua să mergem la școală. Câtă vreme avem catedră, avem pentru ce munci. Ce să-i zici copilului? Sunt foarte prost dispus că nu mi-au băgat banii? Cum sună asta din gura unui profesor? Cum își permit să ne expună tot timpul vorbind despre banii profesorilor, popilor, că mai nou nu mai suntem preoți, suntem popi. Ne tragem de șireturi, deși eu la bocancii ăștia nu am șireturi. Dar nu-i nimic. Să facă cu noi ce vor. Ce-am constatat eu e că pe noi ne apără Dumnezeu și copiii. Când s-au luat de ăla de religie, cei mai frumoși apărători ai orei de religie au fost copiii.”, a spus preotul Necula.

Acesta a făcut referire și la audierile de la DNA-ul condus de procurorul Laura Codruța Kovesi, atunci când a vorbit despre oameni care au mulți bani: ”Cei care îi invidiază pe patronii care au bani, să le dea Dumnezeu nopțile lor nedormite! Nu mă refer la băieții care au bani din alte patronaje. Aici.. ați văzut că-i caută domnișoara Laura și sunt supărați toți. Să te invite femeia la locul de muncă: poftiți, vă rog, spuneți! Te și filmează. Și tu supărat rău de tot. Dar oamenii decenți, care-și câștigă cu lumina ochilor și cu liniștea nopților banul, și-au pierdut odihna și asta îi neodihnește pe toți ceilalți care trăiesc prin ei. Vă rog eu mult încercați să vă bucurați că sunteți în viață! Slavă lui Dumnezeu că Dumnezeu s-a întrupat în mijlocul poporului uman!”.

Preotul care se evidențiază din Biserica Ortodoxă română le-a vorbit clujenilor aproape o oră și jumătate.

Vezi mai jos partea cu avocații și Laura.

Comments

comentarii

Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult
Weekend-ul acesta se anunță a fi unul plin de evenimente pentru clujeni. De la tur ghidat prin oraș cu ocazia Dragobetelui, la piese de teatru și concerte.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!