fbpx

Al doilea an când Elenei Udrea i se refuză permisie de ziua fiicei ei. A fost la cules de mere și a recitat poezii

Atât Elena Udrea cât și avocata ei și-au manifestat revolta după ce comisia din Penitenciarul Târșor i-a respins cererea de permisie pentru ziua fiicei ei.

”Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anisori, dar mi se refuza acest drept.​

​Desi legea prevede posibilitatea ca deținuții sa meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care executa o pedeapsa cu închisoarea, în practica aceasta posibilitatea este aproape inexistenta.

​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetenta sau comoditate, refuza sa acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face ca nu vede cum legea este incalcata si nu se respecta dreput legal la permisii! Situația este cu atât mai gravă la Targsor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezenta mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile.

Asa cum au demonstrat nenumărate studii internaționale, acești copii sunt traumatizați pentru tot restul vieții și extrem de vulnerabili la riscurile societății de azi, devenind mult mai ușor și într-un procent mult mai mare decât ceilalți copii victime ale abandonului școlar, ale traficului de minori, ale traficului de droguri și sunt mult mai predispuși la a săvârși ei înșiși infractiuni.”, a postat Elena Udrea

Avocata Silvia Uscov a anunțat că a sesizat Avocatul Poporului și că va face plângeri la ANP și Ministerul Justiției.

”Legea permite acordarea unor recompense pentru condamnați în vederea stimulării unei conduite bune a acestora și pentru reabilitare. Acestea pot fi pachete, vizite, convorbiri on-line, permisiunea de ieșire din penitenciar. Pentru regimul de executare al Elenei Udrea, sunt permise pana la 30 de zile pe an, respectiv 10 zile acordate odată.

Recompensele se acordă pe baza unor credite acumulate pentru diverse activități gospodărești, educative sau moral-religioase. Elena Udrea a participat la oricâte activități a avut posibilitatea: de la cules de mere până la recitat de poezii de Alecsandri și scris caligrafic Imnul României (care, pentru o persoană cu studii superioare, fost avocat, nu știu cum îl ajută în concret la reabilitare…).

A strâns mai multe credite decât erau necesare pentru acordarea permisiunii de ieșire din penitenciar și i s-a refuzat acordarea acestei recompense. Pentru că nu sunt foarte multe activități organizate pentru a strânge numărul suficient de credite (o altă problemă nu e doar calitatea activităților, ci și numărul lor insuficient, iar decizia Directorului ANP din 2021 de a solicita și mai multe credite pentru diverse recompense și de a impune și alte reguli, îngreunează și mai mult situația), a preferat să renunțe la acordarea oricărei recompense ca să poată să le cumuleze lunar (există această posibilitate) și să i se acorde când va întruni numărul necesar, dar Comisia a stabilit să îi aloce acele credite pentru alte recompense, reluând de la 0 adunarea lor.

Nu e vorba doar despre Elena Udrea, ci și despre un copil.”, a scris avocata.

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!