fbpx

Aeroportul Internațional Cluj a sărbătorit primul milion de pasageri pe 2018. S-a stabilit un nou record

Aeroportul Internațional Cluj a sărbătorit primul milion de pasageri pe anul 2018. S-a stabilit un nou record, fiind prima dată când ajunge la acest trafic în luna mai. Anul trecut s-a întâmplat în iunie.

Aeroportul Internaţional Cluj atinge pentru a opta oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât şi extindereii reţelei de rute. Pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost transportat de către operatorul aerian Turkish Airlines pe zborul Cluj-Istanbul.

Norocosul pasager a fost premiat de directorul Aeroportului Internaţional Cluj David Ciceo şi de directorul de vânzări Turkish Airlines Alper Atalay. Pasagerul 1.000.000 este Maria Teodosia Pop, o tânără născută în Satu Mare dar care trăieşte în Cluj de 11 ani, a primit o călătorie dus-întors pentru două persoane la clasa business destinaţia Cluj-Istanbul-Cluj.

“Multumesc mult, este o surpriza placuta avand in vedere ca-mi plac calatoriile. E prima data cand merg cu Turkish. Imi plac calatoriile, dar ma intorc cu drag in Cluj, orasul meu de suflet, a spus tânăra.

Cu această ocazie, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a declarat că va continua dezvoltarea infrastructurii pentru atingerea pragului de 7 milioane de pasageri.

“Felicitări comunităţii clujene pentru această performanţă deosebită. Este prima dată când reuşim să atingem un milion de pasageri în luna mai. Pentru noi este un moment foarte important. Nu am fi reuşit această performanţă fără sprijinul Consiliului Judeţean şi al comunităţii clujene. Terminalul în care ne aflăm a fost gândit şi proiectat 100.000 de pasageri. Preşedinţii de Consiliu Judeţean, Şerban Graţian, Ioan Rus, Marius Nicoară, consilierii judeţeni au crezut în planurile noastre. La vremea respectivă am fost criticaţi că acest terminal e prea mare, acum suntem criticaţi că este prea mic. Dar bineînţeles avem planuri pentru 7 milioane de pasageri. Avem 45 de destinaţii externe, ne-am extins aria de acoperire.

Este un nou record, e un moment fericit pentru Aeroportul Cluj, pentru prima dată aniversăm un milion de pasageri în luna mai. Avem o creştere de aproximativ de 8 %, avem destinaţii noi. Investiţiile Consiliului Judeţean în aeroport dau roade, suntem un aeroport profitabil, un exemplu de dezvoltare pe plan mondial ca aeroport regional. Avem un plan de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri, un nou terminal, dezvoltarea infrastructurii privind locurile de parcare, privind căi de rulare. Ne bucurăm că suntem al doilea aeroport al României, un aeroport de referinţă. Am pornit în 1996 cu 32.000 de pasageri, cel mai slab aeroport al României şi în momentul de faţă suntem un aeroport de referinţă pe plan european. Ne apropiem de 3 milioane de pasageri. Avem destinaţii noi cum ar fi Atena, s-au reluat zborurile de Tunisia, de Egipt”, a declarat directorul general al Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina