fbpx

Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit 1 milion de pasageri în 2015

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion, cu 2 luni mai devreme comparativ cu anul 2014, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a numărului de pasageri, înregistrat în primele 8 luni ale anului 2015.

Pasagerul cu numărul 1 milion, D-na Olănescu Ioana, a călătorit pe zborul TAROM RO643 care a aterizat de la Bucureşti și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj, ai aeroportului clujean și de mass media. În cadrul unei ceremonii inedite care a avut loc în terminalul de pasageri sosiri, au fost premiaţi atât pasagerul cu numărul 1.000.000 cât şi pasagerii 999.999 respectiv 1.000.001.

Pasagerii din terminal au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai Aeroportului Internaţional Cluj, costumaţi în ţinute reprezentantive pentru ţările de destinaţie existente şi viitoare de pe aeroportul clujean. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a 5-a oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Realizarea deosebit de importantă se datorează strategiei de dezvoltare atât a infrastructurii de aeroport, cât și a extinderii rețelei de rute iar până la finalul anului aeroportul se aşteaptă să depăşească pragul de 1,4 milioane de pasageri.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan: “Am avut azi deosebita surpriză şi bucurie să călătoresc la întoarcerea din Bucureşti cu pasagerul 1 milion. Este un moment important pentru aeroport şi pentru toţi cei care lucrează în cadrul aeroportului, dar şi pentru Consiliul Judeţean Cluj. Cu atingerea pragului de 1 milion de pasageri, Aeroportul Cluj continuă să asigure succesul în Transilvania şi să aibă un impact major asupra economiei şi turismului în judeţul Cluj. Consiliul Judeţean Cluj va sprijini proiectele aeroportului, urmărind în continuare dezvoltarea acestuia. Felicitări Aeroportului Internaţional Cluj pentru atingerea pragului de 1 milion de pasageri!”

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și-a exprimat bucuria pentru sărbătorirea pasagerului cu numărul 1 milion încă din luna septembrie: „Ne bucurăm că sărbătorim astăzi 10 septembrie pasagerul cu numărul 1 milion înregistrat în anul 2015. Atingerea acestui prag cu mult mai devreme decât în anii anteriori este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru fâcând posibilă această aniversare şi vă așteptăm în continuare să alegeți cu încredere serviciile și facilitățile oferite de Aeroportul Internațional Cluj!

În prezent, Aeroportul Internațional Cluj oferă peste 23 destinații regulate, spre 11 țări de destinație, din Europa și Orientul Mijlociu, operate de către companiile aeriene Tarom, Lufthansa, Wizz Air și Vueling. În perioada următoare a fost anunţată demararea a 3 noi rute spre destinaţii regulate din Emiratele Arabe Unite (Dubai – decembrie 2015), Polonia (Varşovia – ianuarie 2016) şi Germania ( Memmingen – martie 2016).

aeroport2

Organizarea evenimentului a fost posibilă cu sprijinul companiei aeriene TAROM, al Teatrului şi Operei Maghiare din Cluj, al Asociaţiei “Zestrea” precum şi sponsorilor LS Travel Retail România şi Elibex Marketing, respectiv al fotografului Ovidiu Vereş.

Comments

comentarii

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, joi, că săptămâna viitoare va avea loc semnarea contractului de execuție privind modernizarea Parcului Feroviarilor. „Un proiect extraordinar de important”, spune edilul.... Citește mai mult
Târgul de la Negreni care trebuia să aibă loc în perioada 7-10 octombrie a fost anulat. Deși rata de incidență COVID-19 este 0 în acest moment, rata de vaccinare este una scăzută, fapt care a dus la anularea evenimentului.... Citește mai mult
O femeie nevăzătoare din Cluj-Napoca a fost victima gropilor slab semnalizate din Cluj-Napoca și s-a ales cu o fractură de gleznă.... Citește mai mult
CFR Cluj a fost învinsă cu 1-0 de Jablonec, în primul meci disputat în grupele Conference League.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!