Adina Lupea despre revenirea lui Danileț: ”Ori ești băftos cu acte, ori te-a răsplătit sistemul”

Fosta judecătoare Adina Lupea, pensionată, scrie că judecătorul Cristi Danileț, care revine în magistratură după 3 excluderi hotărâte de CSM și anulate de Înalta Curte, ori a avut noroc chior ori sistemul mai are nevoie de el.

”Vad ca e mare dezbatere publica ca a revenit in magistratura colegul Cristi Danilet. Eu am doar cateva vorbe de zis, desi marturisesc public ca la prima excludere cu tik tokul l-am contactat, desi nu vorbeam de ani de zile, sa ii zic ca e nedrept. Asa am simtit eu, desi am avut de-a lungul anilor senzatia, aproape de certitudine, ca a pus pe cineva sa imi faca rau, si anume pe fantoma pe nume Oliviana Ursuleac cu care a tiparit carti si aveau poze impreuna.

Cristi nu a fost niciodata un coleg comod si spun asta pentru ca mi-a fost coleg la judecatorie. Lasa mereu impresia unui neajutorat neinteles, uneori carismatic, pana depaseai faza in care iti dadeai seama ca e pur si simplu prefacut.

Ma intreaba lumea de ce dupa trei excluderi e din nou in magistratura. Pot specula multe, pot specula ca era prea vocal si deranjant si ca cineva, adica mai multi cineva, au dorit sa il taxeze.

Insa pot specula si in directia opusa, ca a avut mereu parte de completuri favorabile la ICCJ, din niciunul nu au lipsit fostii presedinti ai CA Cluj. In ograda carora a fost. Din ultimul complet au facut parte sefa ICCJ (Corina Corbu – n.red), fosta presedinta a Curtii de Apel Cluj (Denisa Băldean – n.red) si doamna Alina Ghica, partenera sa de revocari in 2013 care din pacate nu prea cunoaste institutia abtinerii. Eu insami am fost judecata de aceasta doamna, desi era clar ca are o aversiune fata de persoana mea de la evenimentele din 2013. Si am cam pierdut dar venind vremea pensiei nu mi-am mai batut capul cu ea. Eu nu am recuzat-o, pentru ca m-am bazat pe un oarecare bun-simt ca se va abtine. Nu s-a abtinut. In fine, old stories.

Acuma, ca a avut noroc, ca a fost nedreptatit sau ca pur si simplu a avut dreptate, e tot o chestiune speculativa. Cand din 4 actiuni disciplinare in ultimii ani te alegi cu doua de diminuare a salariului (ca a mai fost una anterior) este cazul sa iti pui intrebari. El, nu noi. Ultima pare foarte drastica, dar avea in spate inca trei abateri.

Nu voi ridica piatra. Nu voi spune cum a spus el despre Toni Neacsu, prietenul lui de ani de zile, ca a fost un infractor si de aceea l-a parat la DNA. Cand de fapt l-a parat sa isi scape pielea, si el, Cristi, stie.

Am doar cateva intrebari. Care magistrat in tara asta scapa de 3 excluderi la ICCJ? Care magistrat pe perioada suspendarii primea donatii de zeci de mii de lei lunar pentru victimizare? Acum evident primeste salariile restante si se va pensiona cu niste venituri fabuloase pe ultimul an. In decembrie.

Nu sunt invidioasa pe el, insa intreb numai daca a fost noroc chior sau sistemul mai are nevoie de el. Pentru ca obiectiv vorbind din astea te salveaza doar doua chestiuni.

Ori esti baftos cu acte, ori te-a rasplatit sistemul…

Cei cu donatiile sa traiasca fericiti! V-a fentat si de data asta”, a postat Adina Lupea.

Comments

comentarii

Numărul voturilor nule la alegerile din 9 iunie reprezintă 5,1% din voturile exprimate, faţă de 2019 când acesta a fost de 2,89%, fiind unul dintre procentele cele mai mari raportate la numărul de alegători care au participat la procesul electoral.... Citește mai mult
Gala de deschidere a ediției din 2024 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a fost anunțată ca fiind sold-out, promițând o seară plină de momente memorabile și surprize pentru toți participanții.... Citește mai mult

Lasă un răspuns