fbpx

A încetat din viață mult prea devreme un îndrăgit formator de la INM, fost procuror care a știut să rămână om

Justiția română este în doliu după plecarea dintre noi a fostului procuror Alexandra Șinc (49 de ani), care a activat la cel mai înalt nivel și care s-a pensionat în 2021, dar a rămas formator la Institutul Național al Magistraturii, fiind îndrăgită de auditori.

”Colegii și foștii auditori aduc un ultim omagiu doamnei formator Alexandra Mihaela Șinc, mentor pentru generații întregi de magistrați, plecată mult prea devreme dintre noi!

Condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis colectivul INM.

”Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei Alexandra Șinc, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Dumnezeu s-o odihnească!”, a transmis CSM

”Cu adâncă durere, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă trecerea în nefiinţă a fostei noastre colege, doamna procuror Alexandra Șinc.

Judecătorii şi magistraţii-asistenţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care i-au cunoscut personalitatea, profesionalismul şi înalta ținută morală, îi aduc un ultim omagiu şi sunt alături de familia îndurerată.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a transmis ÎCCJ.

În urmă cu jumătate de an, Alexandra Șinc vorbea în cadrul unei conferințe la INM despre câteva probleme privind neregularitatea actului de sesizare.

În urmă cu un an, a acordat un interviu lung despre viața ei, ce a fost intitulat ”un procuror care a știu să rămână om”

A spus atunci că regretă că dorința ei de a face lucrurile bine ca procuror a fost înțeleasă greșit uneori și că poate ar fi trebuit să mai lase de la ea.

Întrebată la final despre elemente esențiale care i-au ghidat viața, a spus că este ”omul regulilor în profesie și a liberelor alegeri în viața privată” și i-a îndemnat pe toți ”profesia și partenerul să le alegi pentru că-ți place”

”Cred în relațiile de prietenie mai multe decât în relațiile de rudeni, pentru că acolo sunt și obligații (… Cred în respectarea regulilor și atunci când nu ne controlează nimeni”, a conchis fostul procuror Alexandra Șinc.

Despre Alexandra Șinc

A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din București în 1995 și, începând din același an a devenit procuror, ocupând diferite funcții în ierarhia parchetelor, de la procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 la prim-procuror al Parchetului Capitalei. A fost detașată, pentru perioade scurte de timp, în aparatul tehnic al unor instituții cu atribuții administrative în sistemul judiciar (Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției). Între 2013 – 2014, a fost delegată consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

A participat la pregătirea intrării în vigoare a actualelor coduri în materie penală, precum și la luarea primelor măsuri de implementare a acestora.

Din anul 2014 era formator al Institutului Național al Magistraturii, mai întâi ca procuror detașat, iar din februarie 2021 în calitate de colaborator. Din această postură a participat la numeroase conferințe, seminare, dezbateri, în cadrul cărora a abordat în mod constant problemele de drept dintr-o perspectivă practică.

La 1 februarie 2021 s-a pensionat din magistratură, ceea ce i-a permis extinderea paletei de activități la care participă ca formator. Din 1 octombrie 2021 era colaborator al societății de avocați Mareș & Mareș.

Comments

comentarii

Aproape 500 de exemplare de urs brun ar putea fi vânate anual, potrivit unui proiect de lege depus, marți, în Parlament.... Citește mai mult
FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu atacantul olandez Elvis Manu. Jucătorul în vârstă de 30 de ani vine la ”U” de la o echipă din Bulgaria.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!