A început Central Park Wine Festival! Vezi cramele care te așteaptă cu vinuri alese!

Festivalul dedicat vinului Central Park Wine Festival a început ieri seară în Parcul Central din Cluj-Napoca și ține până duminică, 1 septembrie.

Acestea sunt cramele care vă așteaptă cu vinuri alese până duminică, 1 septembrie.

Provocările organizării unui festival de excepție nu ar fi fost depășite fără sprijinul partenerului  juridic, SCA Lapusan & Partners, care ne este alături an de an. Regulamentul complet al festivalului este disponibil pe site-ul nostru, la adresa https://winefestival.ro/.

Vineri, 30 august, avem Live Cooking Show special alături de chef Corina Grama, o bucătăreasă desăvârșită și gurmandă din pasiune.

Cariera ei a fost marcată de un moment definitoriu: cei 13 ani petrecuți în două restaurante cu stea Michelin din Spania. Acolo, și-a perfecționat abilitățile și a adoptat tehnici culinare inovatoare. Educația ei a continuat la Global Swiss Learning, cu sprijinul Asociației Breasla Bucătarilor din Cluj, unde a obținut certificatul de formator. În viitorul apropiat, va deschide o școală de gastronomie în Cluj, un proiect ambițios care își propune să ridice bucătăria românească la noi standarde.

Sâmbătă, 31 august, vă invităm la un Live Cooking Show de excepție alături de renumitul chef Samuel Le Torriellec!

Samuel și-a început cariera în Franța, unde a lucrat pentru prima oară în prestigiosul restaurant La Tour d’Argent din Paris, certificat cu trei stele Michelin. De asemenea, a ocupat poziția de chef la restaurantul La Marée, care deține o stea Michelin.

În România, Samuel a devenit cunoscut prin participarea sa la emisiunea MasterChef România, unde a fost invitat special în primul sezon și jurat în ultimul sezon. Povestea sa în România a început datorită unui prieten român care l-a invitat să se distreze pentru trei zile în București—și nu a mai plecat!

Începându cu ora 17, vino să descoperi arta culinară a unui adevărat maestru bucătar și să te lași inspirat de pasiunea și talentul său.

În ultima zi de festival, 1 septembrie, ne delectăm cu un Live Cooking Show susținut de Chef Horia Șimon. Acesta reprezintă Clubul Gastronomic Transilvan o inițiativă care își propune să promoveze bunătățile specifice ardelenești.

„Am crescut într-o familie de crâșmari și am fost implicat în lumea gastronomiei încă de mic. După un ocol prin diverse facultăți, m-am întors în bucătărie, unde am rămas timp de peste 20 de ani. Am acumulat experiență în diverse orașe din România, precum Cluj, Târgu Mureș, Timișoara, Bistrița și Baia Mare, lucrând în hoteluri și restaurante. Sunt un bucătar dedicat principiilor bucătăriei slow food, iar experiența acumulată mi-a permis să dezvolt un concept culinar centrat pe produsul local. Trecerea prin diverse bucătării ale lumii, inclusiv cea japoneză, peruană, franțuzească și spaniolă, mi-a întărit convingerea în importanța produsului local. Te aștept să te bucuri de o călătorie a aromelor începând cu ora 17 în Parcul Central din Cluj-Napoca.”

Comments

comentarii

Ploile aduse de ciclonul Boris au făcut prăpăd în sudul României. Pompierii clujeni au fost chemați să ajute în județele afectate.... Citește mai mult
Cluj-Napoca este un campion al absorbției fondurilor europene, în condițiile în care peste 420 de milioane de euro sunt implementate, deja, în municipiu.... Citește mai mult

Lasă un răspuns