fbpx

A 5-a aeronavă Wizz Air în flota de la Cluj. Start pentru 3 curse externe și zborul de București

Wizz Air a adus astăzi a 5-a aeronavă Airbus A320 la baza sa din Cluj-Napoca. Aeronava va asigura operațiunile pe zborurile nou lansate spre Doncaster Sheffield, Billund și Alicante, precum și, pe ruta internă spre București, care marchează o nouă etapă în transportul aerian local în România.

Aeronava reprezintă o nouă investiție WIZZ în România, de 98 de milioane de euro, iar numărul total al angajaţilor din Cluj va ajunge la 179. De asemenea, activitatea Wizz Air în România va susţiune mai mult de 3.300 de locuri de muncă în industriile conexe anul acesta.

Primul zbor WIZZ din Cluj-Napoca a decolat în noiembrie 2007, iar de atunci Wizz Air și-a dezvoltat constant rețeaua de rute cu tarife scăzute pentru clienții din Transilvania. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air oferă în total 28 de rute low-fare spre 13 țări din Cluj-Napoca, cu tarife pe multe rute începând de la 39 lei, asigurând conexiuni accesibile între Transilvania și restul Europei atât pentru călători în scop de afaceri, cât și pentru turiști.

Toți cei 179 de colegi Wizz Air din Cluj-Napoca așteaptă cu nerăbdare să primească și mai mulți pasageri la bordul aeronavelor de pe zborurile WIZZ din Cluj-Napoca, care anul acesta vor susține mai mult de 840 de locuri de muncă în industriile conexe din regiune.

conferinta wizz a 5 a aeronava (3)

Într-o conferință de presă susținută astăzi la Cluj, Tamara Vallois, head of communications Wizz Air, a declarat: „Suntem încântați să sărbătorim astăzi acest moment de referință împreună cu Aeroportul Cluj. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România ne-am angajat față de țară să susținem sectoarele de turism și hotelier, precum și să ne dezvoltăm rețeaua cu tarife scăzute atât în capitală, cât și în regiune. Suntem încântați că ne extindem flota tânără la 5 aeronave în Cluj-Napoca astăzi, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă la bază și în industriile complementare, dar și mai multe rute cu tarife scăzute pentru clienți.

Cele trei noi destinații internaționale pe care le-am adăugat rețelei noastre sunt o combinație perfectă de vacanță de vară în Alicante, călătorie pentru familie în Billund, renumită pentru lego-land și city break în Doncaster Sheffield. De asemenea, ne adresăm și oamenilor de afaceri prin zborul Cluj-București. 

Ziua de azi marchează și o nouă etapă în transportul aerian din România, odată cu prima rută internă care leagă Cluj-Napoca de București. Mulțumită tarifelor scăzute, începând de la 39 lei, și programului convenabil, suntem nerăbdători să le oferim clienților noștri cele mai bune variante de transport în România. În prim fază, vor fi șase zboruri pe săptămână, iar de la sfârșitul lui octombrie vom ajunge la zece zboruri, respectiv câte două zilnic, unul dimineața și unul seara.”

David Ciceo, director Ggneral al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a precizat: „Aeroportul Internaţional Cluj este al doilea aeroport al României, atât din punct de vedere al traficului de pasageri înregistrat cât şi ca importanţă în reţeaua Wizz Air din ţara noastră, iar cea de-a 5-a aeronavă alocată bazei de la Cluj vine să sublinieze acest lucru. Motivele de bucurie sunt cu atât mai mari cu cât în perioada imediat următoare se deschid 5 rute noi de pe aeroport, spre Doncaster Sheffield, Bucureşti, Billund, Alicante şi Malaga. Astfel pasagerii noştri vor avea şi mai multe opţiuni de călătorie spre destinaţii din Europa, creându-se premisele unor noi creşteri importante ale traficului de pasageri.

Ne așteptăm la un număr dublu pe ruta Cluj-București. Wizz Air, prin zborurile care le începe azi spre București, va crea o piața nouă. Vor călători foarte mulți oameni care până acum nu-și permiteau. Pe compania Tarom, traficul e mai mult de business, sunt cei care decontează. Prin aceste zboruri ale Wizz Air, alături de cele de la Blue Air, se vor adresa la o categorie mult mai largă de pasageri, ceea ce va duce la dublarea traficului.”

RUTĂ INTERNĂ CLUJ-NAPOCA – BUCUREŞTI

Zile de operareProgram de zborDată de începereTarife de la**
6 zboruri/săptămână: luni, marţi, miercuri, joi, vineri, duminică20:35 CLJ

21:55 OTP

22 iulie39 RON
10 zboruri/săptămână: zilnic și două zboruri luni, miercuri și vineri8:10 and 19:30 CLJ
6:45 and 21:00 OTP
31 octombrie

 

NOILE RUTE INTERNAȚIONALE WIZZ AIR DIN CLUJ-NAPOCA

DestinaţiiZileLansareTarife de la**
Alicantemiercuri, duminică24 iulie179  RON
Billund (Danemarca)marţi, sâmbătă23 iulie109  RON
Doncaster Sheffieldluni, vineri22 iulie129  RON

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina