fbpx

25% din candidații rămași în concursul pentru INM au picat la proba scrisă, unii cu medii de 5,95-5,97! Urmează contestații

25% din candidații rămași în concursul pentru Institutul Național al Magistraturii au picat la proba scrisă, introdusă anul acesta. Sunt 96 de candidați din 370 care au medii sub 6, cât era minim, la această probă eliminatorie.

Candidații nemulțumiți pot depune contestații în trei zile de la data publicării rezultatelor. Sunt candidați care au medii de 5,97 sau 5,95, care cu siguranță vor contesta rezultatele.

Potrivit regulamentului, lucrările scrise se notează distinct, la drept civil si drept procesual civil, respectiv drept penal şi procesual penal cu note de la 0 la 10. Pentru a fi declarat admis la această probă, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 5 la fiecare lucrare şi cel puţin media 6 .

Nota obţinută la prima etapă este media aritmetică a notelor obţinute la cele două probe.

La etapa a II-a participă numai candidaţii declaraţi admişi la fiecare dintre cele două probe, în ordinea descrescătoare a notei obţinute la prima etapă, în limita unui număr egal cu o dată şi jumătate din numărul de locuri scoase la concurs. Numărul candidaţilor admişi în etapa a II a se suplimentează în cazul mediilor egale cu cea a ultimului candidat admis.

Sunt 300 de locuri de auditor de justiției scoase la concur și au mai rămas 275 pentru proba interviului, în caz că nu se modifică ceva la contestații.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

vezi si

Motivările soluționării contestațiilor la barem la proba scrisă de la concursul de admitere la INM

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina