clujust.ro

2,1 milioane euro pentru 50 de ofițeri noi la DNA

Ministerul Public a anunțat că a solicitat MinisteruluI Finanțelor Publice fonduri suplimentare pe 2015, între care 2,1 milioane euro pentru salariile a 50 de noi ofițeri de poliție judiciară la DNA.

”S-au solicitat Ministerului Finanțelor Publice și sume suplimentare, menționate distinct și fundamentate pentru diferite categorii de cheltuieli (de personal, pentru bunuri și servicii, active nefinanciare); menționăm cu titlu de exemplu că, față de limita de cheltuieli pentru bunuri și servicii de 56.273 mii lei transmisă inițial de Ministerul Finanțelor Publice, s-a solicitat suplimentar suma de 49.100 mii lei, justificată, între altele și prin necesarul de „6.980 mii lei (aprox. 1,5 mil euro) pentru asigurarea cheltuielilor necesare desfășurării în bune condiții a activității specifice DNA în anul 2015, generate de intrarea în vigoare a noilor coduri penale, de plata serviciilor și utilităților, de organizarea acțiunilor de flagrant, de asigurarea fondurilor necesare pentru administrarea clădirii din București, precum și a unui spațiu suplimentar”; tot astfel, față de limita de cheltuieli de personal de 648.756 mii lei transmisă inițial de Ministerul Finanțelor Publice, s-a solicitat suplimentar suma de 51.207 mii lei, justificată, între altele, de „9.580 mii lei (aprox. 2,1 mil euro) fonduri destinate achitării drepturilor salariale pentru 50 de ofițeri de poliție judiciară, posturi aprobate suplimentar pentru DNA prin H.G. nr. 643/2014”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

DNA îşi va mari efectivele cu 50 de investigatori sub acoperire şi ofiţeri de filaj, conform hotărârii de guvern. Cele 50 de posturi urmează să fie distribuite între Serviciul de recuperare a creanţelor (20 ofiţeri de poliţie judiciară), Serviciul de filaj (12 ofiţeri de poliţie judiciară) şi Serviciul de investigatori sub acoperire (18 ofiţeri de poliţie judiciară).  Acestor ofițeri le-au fost prevăzute dotări corespunzătoare: un sediu separat pentru serviciul de investigatori sub acoperire, aproximativ 20 de autoturisme, tehnică de înregistrare audio-video, echipamente IT şi telefoane mobile.

Potrivit biroului de presă al PÎCCJ, ”în cursul serii de 11 decembrie și în noaptea de 11-12 decembrie, Ministerul Public a întocmit și transmis la Ministerul Finanțelor publice filele separate de buget ale DNA și DIICOT, Ministerul Finanțelor le-a introdus în aplicația informatică utilizată în acest scop, fiind apoi comunicate din nou Ministerului Public pentru validare.”

Comments

comentarii

Un accident a avut loc duminică noapte în localitatea Bucea din comuna Negreni. O adolescentă de 14 ani a murit în urma impactului.... Citește mai mult
Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!