fbpx

Dosarul lui Marius Nicoară a ajuns la Parchetul General

Dosarul în care senatorul Marius Nicoară este cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și-a declinat competența în acest caz în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, a precizat procurorul Mirel Toader, purtător de cuvânt al parchetului local. Săptămâna trecută, acesta declara pentru Ziua de Cluj că ”parchetul a demarat o anchetă penală in rem, în acest moment nu este nici o persoană cercetată. În cazul în care se va constata săvârşirea vreunei fapte penale în acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca îşi va declina competenţa către parchetul abilitat să cerceteze o asemenea fapt”. În consecință, există o faptă penală, mai exact cea de conducere a unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică mai mare de 0.8 gr/l în sânge și o persoană cercetată cu calitate de senator, motiv pentru care s-a declinat competența, Parchetul General fiind cel care poate ancheta înalți demnitari pentru alte fapte decât cele de corupție ce intră în competența DNA.

Liberalul Marius Nicoară a fost implicat, în seara zilei de 28 noiembrie, într-un accident rutier pe strada Eugen Ionesco din Cluj-Napoca, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane. Maşina pe care senatorul o conducea a alunecat pe polei și a lovit un taximetru care circula în faţa sa, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a reieșit că Nicoară cosumase băuturi alcoolice. Din acest motiv, politicianul a fost condus de polițiști la Unitatea de Primire Urgențe pentru recoltarea de probe biologice. A doua zi după accident, Nicoară a declarat presei că a consumat un cocktail.

Mașina senatorului Nicoară a fost avariată în partea din față
Mașina senatorului Nicoară a fost avariată în partea din față

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!