clujust.ro

Soția unui primar este noul prim procuror al Parchetului Tribunalului Cluj

Atât Parchetul de pe lângă Tribinalul Cluj, cât și Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au conduceri noi. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat rezultatele concursului pe funcții ce s-a desfășurat în perioada 12 septembrie – 4 decembrie. Prim procuror la Parchetul Tribunalului este soția unui primar, iar prim procuror la Parchetul Judecătoriei este un tânăr ce a absolvit INM acum trei ani.

Noul prim procuror al Parchetului Tribunalului este Irina Lucia Sabo, fost prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla. Irina Sabo a primit nota 9.14 pentru proiectul de management și nota 8,60 la proba scrisă, fiind admisă cu o medie finală de 8.87.  Soțul Irinei Sabo este primarul municipiului Gherla, Marius Călin Sabo, membru PNL. Cei doi formează o familie înstărită, potrivit ultimei declarații de avere a primarului din 2014. Dețin împreunp două terenuri intravilane în Gherla de 720 mp și 66 mp, cote părți din alte două terenuri intravilane, un teren agricol de 5.800 mp la Țaga, o casă de 130 mp și un apartament de 74 mp în Gherla, un spațiu comercial de producție de 77 mp. Primarul Călin Sabo este asociat unic în firma Prințișor SRL, ce are ca obiect de activitate creșterea păsărilor. De asemenea, deține 40 de acțiuni de 100 de lei la Agroflip Bonțida. În 2013, a luat un credit de 50.000 de lei de la CEC Bank. În 2013, primarul a câștigat 40.000 de lei din indemnizație și circa 8.000 de lei din închirierea a trei spații comerciale. Soția Irina Sabo a câștigat peste 108.000 lei salariu și drepturi salariale restante.

Și alte posturi vacante de la parchetele clujene s-au ocupat în urma concursului.  Prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj  este Georgeta Prunean, care a avut meda 8.28.  Ion Dragoș Gheorghe este noul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, după ce a primit nota 9.72 la proiect și 7,20 la proba scrisă, având o medie de 8.46. Ion Dragoș Gheorghe a fost numit procuror prin decret prezidențial de nici trei ani, în februarie 2012. Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca are și prim procuror adjunct nou în persoana lui Marius Boțogan.

Comments

comentarii

Un accident a avut loc duminică noapte în localitatea Bucea din comuna Negreni. O adolescentă de 14 ani a murit în urma impactului.... Citește mai mult
Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!