fbpx

160 de locuri la INM. Admitere din noile coduri în materie penală

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis astăzi că se va organiza admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM) pentru 160 de locuri de judecători și procurori.

Plenul CSM a hotărât că se va organiza concurs de admitere la INM, în perioada august-octombrie 2014, pentru 80 locuri de  judecatori si 80 locuri de procurori.

De asemenea,  se va organiza concurs de admitere directă în magistratură pentru juriștii cu 5 ani vechime în specialitate. Concursul va avea loc tot  in august-octombrie 2014  pentru 26 posturi vacante la instanțe si 10 posturi vacante la parchete.

Admiterea la INM și concursul direct se vor organiza potrivit Hotărârii nr.449 din aprilie 2014 a plenului CSM. Această hotărâre prevede că tematica în ce privește partea penală va fi din noile coduri: Legea 286/2009 privind noul Cod Penal si Legea nr 135/2010 privind noul Cod de procedura penala, intrate in vigoare la 1 feb anul acesta. 

EXTRAS DIN HOTĂRÂREA CSM

Drept penal

Materia va fi abordată conform Codului Penal din 2009.

Drept procesual penal

Materia va fi abordată conform Codului de procedură penală din 2010

Tematica și bibliogafia integrală poate fi consultată  AICI.

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!