fbpx

11 arestați preventiv și trei la domiciliu în dosarul ”medicamente psihotrope pentru americani”

11 inculpați din dosarul ”medicamente psihotrope”, în frunte cu liderul grupării, Cosmin Muntean, au fost arestați preventiv de către judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj. Trei femei au primit arest la domiciliu.

Cosmin Muntean, patronul spa-ului Thai Teraphy și al firmei Mac Farmacons, și Ovidiu Piroș, directorul general al clinicii Union Medical, sunt printre cei arestați preventiv.

Alte nume din dosar sunt Cristian Muntean, fratele liderului, Dorin Gabriel Poruțiu și Dan Berchiș, cu roluri de ”locotenenți” și farmacistele Denisa Zoița Pop  – farmacia Pedifarm Iara, Irina Melania Vermeșan –  Iulfarm SRL Bonțida și Iana Dana Litan – Matia Impex SRL.

Trei angajate de la Mac Farmacons au fost plasate în arest la domiciliu.

Hotărârea judecătorului de la Tribunal poate fi atacată cu contestație în 48 de ore, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Amintim că procurorii DIICOT susțin că inculpații au încasat 55 de milioane de lei pe medicamentele psihotrope pentru care trebuie rețetă, gen Xanax, Diazepam, Zolpidem, de la cetățeni americani. La dosar au lucrat și agenți antidrog DEA din Statele Unite ale Americii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns