fbpx

Ziua Europeană a Justiției Civile la Curtea de Apel Cluj – ”Ne-a bucurat interesul arătat de elevi şi studenţi”

Cu ocazia „Zilei Europene a Justiţiei Civile” din 25 octombrie, Curtea de Apel Cluj a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, la care au participat elevi și studenți.

”Evenimentul are ca scop atât aducerea justiţiei mai aproape de cetăţeni cât şi informarea acestora cu privire la drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei.

In pregătirea acestui eveniment, conducerea Curţii de Apel Cluj a înaintat din timp invitaţii instituţiilor de învăţământ din municipiul Cluj-Napoca pentru a participa la “Ziua Porţilor Deschise”.

Programul de vizitare a Palatului de Justiţie s-a desfăşurat între orele 10.00-14.00, iar printre cei interesaţi s-au numărat elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din Cluj-Napoca, respectiv 80 de studenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, 70 de studenţi ai Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” şi 25 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”.”, a transmis biroul de presă al Curții.

Preşedintele Curţii de Apel Cluj, Dana Gîrbovan, vicepreşedintele curţii, Carmen Pop şi preşedintele Secţiei penale, Lucian Marian și judecătoarea Roxana Dan de la Tribunalul Comercial au purtat discuţii cu elevi şi studenţii pe diferite teme cum ar fi: însemnătatea acestei zile, activitatea instanţelor judecătoreşti sau drepturile şi obligaţiile cetăţenilor.

“Ne-a bucurat interesul arătat de tinerii elevi şi studenţi faţă de acest eveniment dată fiind importanta justiţiei, apărarea drepturilor si libertăţilor cetăţeneşti şi a democraţiei în ţara noastră. Este important ca cetăţenii să înţeleagă că accesul liber la justiţie nu este un concept abstract, ci implică ca premisă a eficienţei acestuia o corectă informare cu privire la drepturile şi obligaţiile ce le revin, inclusiv din punct de vedere al procedurilor ce trebuie respectate. Curtea de Apel Cluj îşi exprimă deplina deschidere şi pentru viitor în ceea ce priveşte corecta informare a publicului”, a declarat judecător Carmen Pop, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj.

„Ziua Europeană a Justiţiei Civile” este o iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi se adresează tuturor cetăţenilor europeni dornici să cunoască aspecte practice ale înfăptuirii justiţiei, elevilor şi studenţilor precum şi persoanelor care activează în domeniul judiciar.

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!