Una dintre cele mai vechi companii românești cu capital privat iese din insolvență după 8 ani

Trustul de Montaj Utilaj Chimic București (TMUCB SA), o companie istorică cu capital privat autohton și una dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor, iese după 8 ani din insolvență.  Încă din anul 1958, TMUCB SA a realizat în România și în străinătate proiecte tehnologice complexe la cheie pentru industria chimică și petrochimică, metalurgică, a cimentului, a celulozei și fabrici de hârtie, centrale termoelectrice și nucleare, fabrici de zahăr, fabrici de automobile, rezervoare, conducte de transport și distribuție pentru produse petrochimice, gaz, apă, abur, etc. Compania este specializata în proiectarea, fabricarea, asamblarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, a rezervoarelor de stocare pentru benzinarii, a sistemelor de conducte, a structurilor metalice.

TMUCB este o companie care demonstrează că reorganizarea judiciară este o soluție viabilă pentru redresarea afacerii, iar insolvența nu înseamnă faliment, dacă procedura este aplicată încă de la primele semne de dificultate. În cazul TMUCB SA, procedura de reorganizare a fost foarte îndelungată: 8 ani de insolvență, dintre care 6 ani de reorganizare, cu foarte multe provocări dar ne bucurăm că împreună cu conducerea companiei am găsit soluții pentru continuarea activității. Ne bucură această realizare, cu atât mai mult cu cât sub 5% dintre companiile aflate în insolvență reușesc să se reorganizeze pentru că apelează la astfel de proceduri când se află într-un grad avansat de dificultate și salvarea lor este foarte dificilă. Pe parcursul reorganizării, peste 33 milioane de lei au fost redați creditorilor”, a declarat Oana Munteanu, Partener în cadrul CITR, care a precizat că insolvența asigură un tratament echitabil, atât pentru companie, cât și pentru creditori.

Pe perioada derulării procedurii de reorganizare, CITR a gestionat patrimoniul companiei și a achitat datorii către creditori în valoare de 33 de milioane de lei.

TMUCB SA a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri netă în valoare de 5.9 milioane de lei iar pentru acest an compania țintește afaceri în valoare de 15 milioane lei.

Compania încheie planul de reorganizare cu previziuni de contracte noi cu impact în industrie. În prezent, TMUCB SA are în derulare contracte de confecționare și montaj rezervoare metalice pentru combustibili în parc de rezervoare demontare coloane pentru CIECH GOVORA SA (fosta denumire Uzinele Sodice Govora), dar și reparare căi rulare pentru producătorul de aluminiu ALRO SA. În perioada de insolvență și reorganizare, TMUCB SA și-a menținut în vigoare toate certificările și autorizările, astfel că astăzi este pregătită să fie parte în contracte noi în industria ce a consacrat-o

TMUCB SA încheiase anul 2013 cu datorii de 155,8 milioane de lei si active imobilizate de 39,4 milioane de lei. Intrată în procedură de insolvență în iulie 2014 pe fondul dezechilibrelor financiare, doi ani mai târziu, în noiembrie 2016, judecătorul sindic confirma planul de reorganizare propus de către CITR în calitate de administrator judiciar și care fusese în prealabil agreat de creditori. Obiectivul planului de reorganizare a fost continuarea activității principale, pentru care exista cerere, având în vedere prognozele de restabilizare și creștere a pieței construcțiilor, creșterea numărului de proiecte cu fonduri europene precum și experiența companiei în cei peste 60 de ani de activitate și măsurile aplicate de restructurare și eficientizare a activității.

În mai 2022, după aproape 8 ani de la deschiderea procedurii de insolvență, judecătorul sindic a dispus închiderea procedurii de reorganizare a societății și luarea tuturor măsurilor pentru reinserţia companiei în activitatea de afaceri, anume ieșirea din insolvență.

În această primăvară constructorul Vega 93 a ieșit de asemenea din insolvență după 8 ani

Constructorul Vega 93 a ieșit de asemenea din insolvență în luna februarie a acestui an, după o perioadă de 8 ani de reorganizare.

În anul 2014, compania Vega 93, cel mai mare constructor din judeţul Galaţi, a intrat în insolvență la propria cerere, potrivit unei decizii a Tribunalului Galaţi. La acel moment, compania Vega 93 se afla în top zece cele mai mari companii din judeţul Galaţi şi se afla între primii 20 cei mai mari constructori din România.

Pe tot parcursul procedurii de reoganizare, Vega 93 a continuat susținut activitățile specifice de construcții precum și activitatea de valorificare active. Cifra de afaceri pentru 2021 a fost de 42  milioane lei pentru compania cu un număr mediu de 50 salariaţi, iar estimarea pentru 2022 este de 45 de milioane lei.

Printre proiectele importante realizate de Vega 93 SRL în ultimii doi ani se numără cele din Aeroportul Internațional Iași, printre care amintim realizarea unei piste noi cu lungimea de 2400m și extinderea platformei de parcare aeronave, lucrare de o complexitate deosebită (2020), și refacerea și modernizarea pistei NATO de decolare și aterizare la Feteşti (2021).

În perioada de insolvenţă (observaţie și reorganizare judiciară) au fost achitate datorii către creditori în sumă totală de peste 120 milioane lei.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns